Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Προκαταρτική εξέταση για την «Αγρογή» διέταξε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου

Προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, για το θέμα παράνομων προσλήψεων στην εταιρεία «Αγρογή», διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικών ευθυνών μη πολιτικών προσώπων θα εξετάσει εάν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων τής τότε διοίκησης της «Αγρογή» αλλά και των προσώπων που φέρεται ότι προσελήφθησαν παράνομα.....


Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε πως «ο φορέας θα καταργηθεί και οι 269 εργαζόμενοι θα απολυθούν γιατί προσελήφθησαν παράτυπα». Ο βουλευτής Ροδόπης ανέφερε ότι είναι γνωστή η ιστορία του φορέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την πρόσληψη, προεκλογικά, 269 ατόμων στη «συντριπτική τους πλειοψηφία» συγγενών συγκεκριμένων υπουργών της ΝΔ και συνεργατών τους.
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι παρόλο που υπήρξε εντολή της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή προς τον πρόεδρο του φορέα να μην προχωρήσει σε νομιμοποίηση, εκείνος το έκανε και υπέστη τις συνέπειες, δηλαδή έφυγε από τη θέση του. Ακόμη, ο Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι υπάρχει κατάλογος με τα ονόματα από όπου προκύπτει το μεγάλο «πανηγύρι», όπως ανέφερε, που έγινε εκεί.

ΑΠΟ PIAZZA DEL POPOLO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails