Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Διόρισε τον εαυτό του ο Αλέκος Κοντός!

Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Αλέκος Κοντός διόρισε τον... εαυτό του γενικό διευθυντή της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ ΑΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» η απόφαση του ελεγχόμενου ουσιαστικά από τον ίδιο ΔΣ της καπνοβιομηχανίας, που απασχολεί σε μόνιμη βάση περί τα 55 άτομα και εποχικά περί τα 375, πάρθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΣΕΚΕ την περασμένη Παρασκευή.
Μέλη του ΔΣ έλεγαν ότι η τοποθέτηση αυτή μπορεί να είναι νομότυπη, δεν ήθελαν, όμως, να απαντήσουν αν υπάρχει πολιτικό και ηθικό ζήτημα.....


Ο ίδιος ο Αλέκος Κοντός ήταν υπάλληλος στη ΣΕΚΕ και διετέλεσε διευθυντής του εργοστασίου της στην Ξάνθη το διάστημα 1989-2000. Μέντοράς του υπήρξε ο ισχυρός άνδρας της ΣΕΚΕ … Δημήτρης Κουνατιάδης, επί πολλά χρόνια γενικός διευθυντής της συνεταιριστικής βιομηχανίας, ο οποίος τον βοήθησε σημαντικά στην πολιτική του ανέλιξη και στην εκλογή του ως βουλευτή από το 2000. Τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκε «κενό» στη ΣΕΚΕ μετά τον θάνατο του Δημήτρη Κουνατιάδη.
Μέλη του ΔΣ έλεγαν στο «ΕΘΝΟΣ» ότι ο ίδιος ο Αλέκος Κοντός ήταν αυτός που ζήτησε να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της ΣΕΚΕ, υποβάλλοντας και τυπικά το σχετικό αίτημα στο ΔΣ, στο οποίο ανέφερε ότι αυτή θα είναι αμισθί. Όπως όμως διευκρίνιζαν, η απόφαση που πήρε το ΔΣ να τον τοποθετήσει στη θέση του γενικού διευθυντή προβλέπει πλήρεις αποδοχές.
Πρόεδρος του ΔΣ της ΣΕΚΕ είναι ένα γνωστό «γαλάζιο» στέλεχος στην Ξάνθη, ο Παναγιώτης Ταρενίδης, πρώην αντινομάρχης και άνθρωπος του Αλέκου Κοντού, που έχει ανακοινώσει ότι θα πλαισιώσει το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη της ΝΔ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Γιώργου Παυλίδη. Στη θέση του διευθυντή της ΣΕΚΕ παραμένει ο Ανέστης Καραπαπάζογλου, επίσης άνθρωπος του Αλέκου Κοντού, που είναι και αντινομάρχης Ξάνθης και πρόεδρος του Συνεταιριστικού Πρακτορείου και ασκούσε τις αρμοδιότητες του αναπληρωτή γενικού διευθυντή.

ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails