Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Πτυχία μαιμού από το ΑΤΕΙ Πάτρας!

Πάνω από 7 χρόνια σοβεί το σκάνδαλο των πλαστών πτυχίων σε σπουδαστές του τμήματος επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων του ΑΤΕΙ της Πάτρας. Περίεργη αν όχι προκλητική η στάση της υπό τον Σωκρ. Καπλάνη διοίκησης του ΑΤΕΙ, που κατηγορείται για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκονται καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι και 13 σπουδαστές.

Την υπόθεση φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός. Στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές καταγγέλλουν ότι, παράγοντες του ΑΤΕΙ, με διάφορα προσκόμματα και καθυστερήσεις έχουν πετύχει την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την ημέρα που εκδόθηκαν τα πλαστά πτυχία, με αποτέλεσμα σήμερα να επικαλούνται ακόμα και την συμπλήρωση πενταετίας, προκειμένου να μην τιμωρηθούν διοικητικά οι εμπλεκόμενοι καθηγητές και να μην ...........


γίνει ανάκληση των πτυχίων.

Για την υπόθεση έχουν επιληφθεί οι δικαστικές αρχές της Πάτρας. Μάλιστα, σε πρόσφατη ποινική απόφαση που έχει εκδοθεί, επιβεβαιώθηκε και δικαστικά η βασιμότητα της έκδοσης των πλαστών στοιχείων. Επί του θέματος, έχει γνωμοδοτήσει τεκμηριωμένα και πλήρως αιτιολογημένα, ο νομικός σύμβουλός του ιδρύματος προτείνοντας απερίφραστα την ανάκληση των πλαστών πτυχίων. Η πιο πάνω γνωμάτευση τέθηκε υπόψη της συνέλευσης του τμήματος, στις αρχές του 2009. Παραδόξως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει προς την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Οι βουλευτές ερωτούν την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, εάν προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα, να τιμωρηθούν διοικητικά όλοι οι εμπλεκόμενοι καθηγητές και να γίνει ανάκληση των παράνομων πτυχίων.

Πρόσφατα διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ για τη χορήγηση πλαστών πτυχίων και σε άλλο τμήμα του ίδιου ΑΤΕΙ, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανή την περίπτωση γενίκευσης του φαινομένου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails