Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο Στυλιανίδης πλήρωσε 44.500€ για ιστοσελίδα που δεν λειτούργησε ποτέ

Ένα διπλό σκάνδαλο διερευνά το Υπουργείο Παιδείας και έχει να κάνει με την ιστοσελίδα που «χρυσοπλήρωσε», αλλά ποτέ δεν λειτούργησε. Πρόκειται για την ιστοσελίδα της «Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων» που ακόμα περιμένουμε να τη δούμε στον διαδικτυακό αέρα. Τα σκάνδαλα αφορούν τόσο στο κόστος αναβάθμισης της ιστοσελίδας όσο και στο ότι τελικά το λογισμικό που τιμολογήθηκε κυκλοφορεί ελεύθερα στο Internet.

Το Υπουργείο Παιδείας πλήρωσε 94.000 ευρώ για τη δημιουργία της σελίδας και τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού......

Σήμερα, η Άννα Διαμαντοπούλου αναζητά γιατί κοστολογήθηκε τόσο η εν λόγω ιστοσελίδα αλλά κυρίως γιατί ποτέ δεν λειτούργησε. Η εταιρεία «EXODUS» δημιούργησε την ιστοσελίδα Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έναντι του ποσού των 17.000.000 δραχμών, δηλαδή περίπου 50.000 ευρώ. Το 2008, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προχώρησε, έπειτα από διαγωνισμό, σε σύμβαση με την εταιρεία «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ-POLIS-NET INTERNET SERVICES» για την προμήθεια προγραμμάτων διαχείρισης περιεχομένου. Σε απλά Ελληνικά, εγκαταστάθηκε ένα νέο λογισμικό, το οποίο κόστισε άλλες 44.500 ευρώ. Το λογισμικό παραδόθηκε εμπρόθεσμα, όμως η ιστοσελίδα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!
Σήμερα, το υπουργείο έκανε το αυτονόητο. Ανέθεσε στους υπαλλήλους του, προγραμματιστές, να φτιάξουν την ιστοσελίδα, αφού -έτσι και αλλιώς- τους πληρώνει! Μάλιστα, τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι εκείνα που δωρεάν διατίθενται στο Διαδίκτυο. Έτσι, οι Έλληνες πολίτες, ενώ έχουν πληρώσει 94.000 ευρώ, χρησιμοποιούν τελικά μια ιστοσελίδα, που -ούτως ή άλλως- δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ.


ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails