Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Ρέθυμνο: Μίζα και για σουβλατζίδικο!

Στη σύλληψη του προϊσταμένου της διεύθυνσης Υγείας της νομαρχίας Ρεθύμνου, ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό, προχώρησε η αστυνομία.

Ο συλληφθείς, νομίατρος και προϊστάμενος της διεύθυνσης Υγείας, φέρεται, με βάση καταγγελία, στην οποία εμπλέκονται δύο ακόμα άτομα, να ζήτησε χρηματικό ποσό για διεκπεραίωση της υπόθεσης του ιδιώτη για την έκδοση άδειας οβελιστηρίου.....

Για την εμπλοκή της στην υπόθεση, συνελήφθη επίσης και μία πολιτική μηχανικός, από την οποία είχε ζητήσει να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά για την άδεια λειτουργίας ο καταγγέλων. Αυτή στη συνέχεια, πρότεινε στον καταστηματάρχη να δώσει χρηματικό ποσό στον προϊστάμενο της υπηρεσίας της νομαρχίας Ρεθύμνου, γιατί “μόνο έτσι θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία".

Η αστυνομία Ρεθύμνου συμβούλεψε τον καταγγέλοντα να προσημειώσει το ποσό που του ζητήθηκε. Ο καταγγέλων παρέδωσε το ποσό αυτό στη μηχανικό του και εκείνη με τη σειρά της στο νομίατρο.

Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή έγινε έξω από την οικία του συλληφθέντος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα Ρεθύμνου και αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, καθώς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας είναι πλημμέλημα και η δίκη στο αυτόφωρο αναβλήθηκε για τις 18 Ιουνίου.

Οι υπόλοιπες 16 υποθέσεις για χορήγηση αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει γίνει αυτοψία, διαχωρίστηκαν και θα αποτελέσουν αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης.

ΑΠΟ aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails