Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες έξι υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ, ζήτησε επίσημα το ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών έξι πρώην υπουργών και υφυπουργών της ΝΔ, στην υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, κατέθεσαν, όπως αναμενόταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Στην πρόταση που υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του κόμματος, πλην των μελών της κυβέρνησης και του Προέδρου της Βουλής, ζητείται η διερεύνηση ευθυνών για τους Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Θοδωρή Ρουσόπουλο, Γιώργο Βουλγαράκη και Κώστα Κιλτίδη.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να διερευνηθεί:....


Για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλέξανδρο Κοντό, ενδεχόμενη απιστία, η τέλεση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας αλλά και της απλής συνέργειας από κοινού με άλλους και κατ’ εξακολούθηση απιστία περί την υπηρεσία, η κατηγορίας περί ψευδούς βεβαίωσης από κοινού, με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε βάρος του δημοσίου. Οι Γιώργος Βουλγαράκης και Κώστας Κιλτίδης παραπέμπονται προς διερεύνηση του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.
Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για το πότε ακριβώς η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα συζητηθεί από την ολομέλεια της Βουλής. Στο τέλος της συζήτησης, βάσει του Κανονισμού της Βουλής θα γίνει μυστική ονομαστική ψηφοφορία. Η πρόταση πρέπει να ψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails