Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Πληρώνει ενοίκια για 5 διαφορετικά ακίνητα το ΙΚΑ στα Γιάννενα ενώ του έχουν χαρίσει οικόπεδο!!!


10.000 ευρώ τον μήνα πληρώνει το ΙΚΑ για να στεγάσει σε 5 διαφορετικά ακίνητα υπηρεσίες του Περιφερειακού Υποκαταστήματος και της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Ιωαννίνων!!!Θα πρέπει να σημειωθεί,πως ο Δήμος Ανατολής, έχει κάνει δωρεά πριν από δυο χρόνια,ένα οικόπεδο στο ΙΚΑ,προκειμένου να στεγάσει εκέι τις υπηρεσίες του.Οικόπεδο μεγάλης αξίας, με πρόσβαση προς όλες τις κατευθύνσεις της πόλης.Μόνο που το Ίδρυμα δεν έχει ακόμη αποδεχτεί επισήμως τη δωρεά!!!Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την κακοδιαχείριση, την έλλειψη διαπραγμάτευσης σε πραγματικές τιμές, αλλά και το ότι η ακίνητη περιουσία του Ιδρύματος ύψους 1,5 δισ. ευρώ δεν αξιοποιείται υπέρ των ασφαλισμένων του......


Στέγαση σε ιδιόκτητα κτίρια
Το Υπουργείο Εργασίας πάντως,είναι αποφασισμένο να λάβει άμεσα μέτρα για την αναστροφή της κατάστασης, με στόχο η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ταμείων να γίνεται με όρους αγοράς. Τρεις θα είναι οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου:
1. Η στέγαση των υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια, ώστε να γλιτώσουν τα ταμεία από την καταβολή των ενοικίων.
2. Η ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης. Για παράδειγμα μπορεί σε μία περιοχή ένα ταμείο να αναζητά κτίριο, ενώ ένας άλλος ασφαλιστικός φορέας να έχει κάποιο αναξιοποίητο ακίνητο. Θα μπορούσαν να συνεργαστούν τα ταμεία, με «αντάλλαγμα» ένα κτίριο σε άλλη περιοχή που δεν αξιοποιείται.
3. Η πώληση της ακίνητης περιουσίας που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί και η αγορά με τα χρήματα αυτά νέων γραφείων.


από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails