Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 40ΡΗΔΕΣ ΑΠO ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το μοντέλο έχει ήδη εφαρμοσθεί με επιτυχία σε Αγία Βαρβάρα, Αγίους Αναργύρους


Την γενιά των σαραντάρηδων σε δήμους της Δυτικής Αθήνας στους οποίους γνωρίζει ήττες στις εκλογές επιχειρεί να προωθήσει η Ιπποκράτους, ακολουθώντας τα πρότυπα άλλων επιτυχημένων επιλογών στην ίδια περιοχή, όπως τους Αγίους Αναργύρους αλλά και η Αγία Βαρβάρα.

Υπενθυμίζεται ότι σ’ αυτούς τους δύο δήμους είναι δήμαρχοι ο Νίκος Σαράντης που εκλέχθηκε το 2006 σε ηλικία 49 ετών, και ο Γιώργος Καπλάνης που διαδέχθηκε πέρυσι τον (βουλευτή και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφίων, σήμερα) Λάμπρο Μίχο σε ηλικία 43 ετών. ....

Στο πλαίσιο αυτό έχουν στο τραπέζι έχουν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα:

- Για τον δήμο Περιστερίου, του δημοσιογράφου Νίκου Τσίτσα, 39 ετών, ο οποίος ήταν δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου επί μία οκταετία (1998-2006). Υπενθυμίζεται ότι ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης εκλέγεται για δύο τετραετίες και δεν υπάρχει ικανός αντίπαλος για να δώσει νικηφόρα μάχη απέναντί του. Γι’ αυτό το λόγο η Β3 Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προτείνει είτε πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής (κάποιοι μιλούν για τον ανεξάρτητο βουλευτή Γιάννη Δημαρά) είτε για νέο άφθαρτο πρόσωπο.

- Για τον δήμο Αιγάλεω, του 39χρονου καθηγητή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Γιώργου Καλλαντζή, για τον οποίο υπήρξε πρόταση τρίτων (ομάδας νέων της περιοχής) στις εσωκομματικές διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι ο νυν δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος φαίνεται να μην έχει πρόβλημα εκλογής απέναντι στον γιατρό Χρήστο Καρδαρά (τον οποίο κέρδισε το 2006), καθώς δύο δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή δείχνουν να προηγείται τόσο στην παράσταση νίκης (68 έναντι 23%) όσο και στην πρόθεση ψήφου (41 έναντι 31% και 39 έναντι 30% αντίστοιχα). Παράλληλα στις ίδιες δημοσκοπήσεις οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή ζητούν αλλαγή υποψήφιου δημάρχου.

- Για τον δήμο Πετρούπολης όπου το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται διασπασμένο με τον προερχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ («Αριστερό Ρεύμα») νυν δήμαρχο Στέφανο Βλάχο να συμμαχεί με ένα τμήμα τους και τον «αντάρτη» του 2006 Δημήτρη Ταλιούρα με το υπόλοιπο, του 38χρονου μηχανικού και μέλους της Β3 Ν.Ε., Θάνου Βούρδα. Ο κ. Βούρδας έχει καταθέσει υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι συντοπίτες του που του ζητούν να διεκδικήσει το δήμο. Να σημειωθεί ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Β3 Ν.Ε. ζητά από την Ιπποκράτους να μην δοθεί χρίσμα.

- Για το δήμο Ιλίου όπου το ΠΑΣΟΚ έχει εκλεγμένο δήμαρχο τον 55χρονο Νίκο Ζενέτο ο οποίος, ωστόσο, δεν πάει και τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις, του προέδρου του ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) Σταύρου Μηλιώνη.

- Για το δήμο Χαϊδαρίου, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία άλλη αξιόλογη υποψηφιότητα, φαίνεται ότι θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης 49χρονο Δημήτρη Τσατσαμπά.


ΑΠΟ aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails