Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

37 εκατομμύρια ευρώ και πλέον επιβάρυνε οικονομικά τον Φιλοτελισμό ΕΛΤΑ το δίδυμο Στυλιανίδη – Μαύρου

Το μύθο των «παχιών αγελάδων» όλοι λίγο-πολύ τον γνωρίζουμε. Σαν μια «παχιά αγελάδα για άρμεγμα» είδε το γνωστό ΟΝΝΕΔίτικο δίδυμο Στυλιανίδη - Μαύρου, που επικάθησε στην πλάτη των ΕΛΤΑ, ο ένας σαν προϊστάμενος εποπτεύων Υπουργός ΥΜΕ και ο δεύτερος ως Διευθύνων Σύμβουλος, κατόπιν επιλογής του πρώτου, την Διεύθυνση Φιλοτελισμού ΕΛΤΑ, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις δημόσιες σχέσεις τους, με χρήματα φυσικά του Κρατικού Ταχυδρομείου και να προβληθούν προεκλογικά στις εκλογικές τους περιφέρειες και τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους.....

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το μέγεθος της σπατάλης στον Φιλοτελισμό - αυτό θα το μάθουμε εάν η νέα Διοίκηση έκανε, μέσω του προκλητικά υψηλού αμειβόμενου εσωτερικού ελέγχου, τον απαραίτητο και αναγκαίο οικονομικό έλεγχο - για να καταγράψουμε το ποσοστό που αντιστοιχεί στην ζημία των 37.000.000 και πλέον ευρώ του οικονομικού έτους 2009. Ξέρουμε όμως, ότι ξοδεύτηκαν προκλητικά χιλιάδες ευρώ σε δωρεές φιλοτελικού υλικού και σε φιέστες προβολής, που διοργανώθηκαν τόσο στη Ροδόπη για προβολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη, όσο και στις Κυκλάδες για τον Σταμάτη Μαύρο.
Άραγε πόσο στοίχησαν οι φιέστες στην Άνδρο, την Μήλο και την Σύρο; Κάποιοι μιλούν για 100.000 ευρώ για την φιέστα της Άνδρου, που τραπεζώθηκαν εκατοντάδες πολιτικοί φίλοι του Μαύρου, φιλοξενήθηκαν καμία 20αρια προσκεκλημένοι από την Αθήνα για 3-4 μέρες, με έξοδα φυσικά της επιχείρησης, εκ των οποίων 7-8 υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, που πληρώθηκαν και τα εκτός έδρας και επιπλέον ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην γενικός γραμματέας ΥΜΕ Γιώργος Αδαμόπουλος, που «φόρτωσε» μεταξύ των άλλων στον ΕΛΤΑ και τις θυγατρικές του με υπεράριθμους δικηγόρους για να δημιουργήσει εκλογική πελατεία ενόψει εκλογών στο ΔΣΑ.
Ούτε γνωρίζουμε πόσο στοίχησαν τα χιλιάδες βεγγαλικά που έκαναν την νύκτα-μέρα στον Ανδριώτικο ουρανό μετά το πέρας της φιέστας, ούτε πόσο στοίχισε η διπλοπληρωμένη εξέδρα των εκδηλώσεων, αλλά και οι χιλιάδες προσκλήσεις που τυπώθηκαν παρακαλώ στην Νάξο, λες και το Κρατικό Ταχυδρομείο δεν έχει συνεργαζόμενους τυπογράφους στην Αθήνα. Αυτό θα μας το πει, εκτός από τον εσωτερικό έλεγχο και η Διεύθυνση Οργάνωσης Διοίκησης που πλήρωσε δεκάδες τιμολόγια εν κρυπτό, για να μην μάθει τίποτε το Ταχυδρομικό πόπολο. 'Όπως θα μας πει πόσο στοίχησαν οι φιέστες Μαύρου, μοναδικές στα χρονικά των νησιών, που εξέπνευσαν μια εικόνα γκλαμουριάς, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν συνάδελφοι από την περιοχή που παραβρέθηκαν, στην Σύρο, την Μήλο και τα Χανιά. Πάντως έχουμε να πούμε ότι, ευτυχώς που προκηρύχτηκαν πρόωρα οι εκλογές, μιας και η δεξιά διακυβέρνηση ετράπη εις άτακτο φυγή και «γλίτωσαν» τα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια από τις φιέστες του Σταμάτη Μαύρου και ο ΕΛΤΑ από προκλητικές σπατάλες, που θα είχαν εκτοξεύσει παραπάνω τις ζημιές.
Τώρα, όσον αφορά τον «εκλεκτό» Ευριπίδη Στυλιανίδη, θέλουμε να ρωτήσουμε πόσο στοίχισε η επιβλητική εκδήλωση της έκδοσης γραμματοσήμου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μεγάλου Μαθηματικού Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή. Ο ΕΛΤΑ στην εκδήλωση αυτή λειτούργησε με γαλαντομία και πλήρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό, παρότι η δημοτική αρχή Κομοτηνής, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, πρόβαλε τον Στυλιανίδη παρά τον κορυφαίο Μαθηματικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εκδήλωση αυτή εκδόθηκε ένα ακριβό άλμπουμ, που φυσικά πλήρωσε ο ΕΛΤΑ, που πρόβαλε με μεγάλη φωτογραφία και την ομιλία του, αλλά και το «έργο» του τον Στυλιανίδη. Αυτό το άλμπουμ που είχε ένθετα και επιπλέον γραμματόσημα μοιράστηκε κατά εκατοντάδες στους ψηφοφόρους της Ροδόπης. Μόνο την ημέρα της εκδήλωσης διανεμήθηκαν 800 και πλέον άλμπουμ.
Αλλά δεν είναι αυτό το μοναδικό Φιλοτελικό Υλικό που διατέθηκε για λογαριασμό του Στυλιανίδη. Όπως λένε οι εργαζόμενοι στον Φιλοτελισμό ΕΛΤΑ, χιλιάδες φιλοτελικά προϊόντα παρέλαβαν οι συνεργάτες του Στυλιανίδη, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος στα υπόγεια του ΥΜΕ κατόπιν εντολής Σταμάτη Μαύρου, παρέλαβε πάνω από 1.000 φιλοτελικά άλμπουμ, τα οποία είναι άγνωστο - προφανώς για προβολή του Στυλιανίδη - που διατέθηκαν. Όπως λένε οι εργαζόμενοι στον Φιλοτελισμό, κάθε βδομάδα φόρτωνε ένα αυτοκίνητα με φιλοτελικά προϊόντα με προορισμό τα υπουργικά γραφεία του Θρακιώτη πολιτικού.
Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε με νεώτερη ανάρτηση, με τις σπατάλες σε παραγωγή και διάθεση των φιλοτελικών πινάκων που είναι ειδικό κεφάλαιο στα «έργα και ημέρες» Στυλιανίδη – Μαύρου στα ΕΛΤΑ. Πάντως θέλουμε να τονίσουμε, ότι η νέα Διοίκηση πρέπει τώρα να διατάξει οικονομικό έλεγχο, για να αποκαλυφτεί αυτή η τεράστια σπατάλη σε φιλοτελικά προϊόντα που εκτός της οικονομικής ζημίας επιφέρει και μακροχρόνια υποβάθμιση στις αρχές και αξίες του Φιλοτελισμού. Που με τέτοιες πολιτικές στυλ Στυλιανίδη και Μαύρου, απαξιώνετε η φιλοτελική ιδέα και υποβαθμίζεται ο Ελληνικός Φιλοτελισμός.
ΥΓ: Για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία των ΕΛΤΑ τόλμησε κάποιος να προβάλει τον εαυτό του μέσα από αναμνηστική πολυτελή έκδοση της εταιρείας. Πρόκειται για τον συμβασιούχο Δ/νων Σύμβουλο Σταμάτη Μαύρο, ο οποίος στην πρώτη σελίδα του άλμπουμ τύπωσε φωτογραφία του και σχόλιο του.


[Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ανώτατων – Ανώτερων Σχολών Εργαζομένων ΕΛΤΑ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails