Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Δημοτικές εκλογές: Συζητήσεις για πιθανές συνεργασίες -"Όχι" της ΝΔ στο ΛΑ.ΟΣ

synergasiesΣυζητήσεις για πιθανές συνεργασίες των κομμάτων προκαλεί ο «Καλλικράτης». Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στο «Βήμα», εκφράζει την πάγια θέση του για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά, κάτι όμως που προϋποθέτει, όπως σημειώνει, ειλικρινείς προθέσεις και από τις δύο πλευρές. "Αριστερά δεν είναι η μόνιμη άρνηση κάθε αλλαγής στον τόπο μας, δεν είναι οι εύκολες καταγγελίες των αυτονόητων αδυναμιών του σημερινού οικονομικού συστήματος, ούτε είναι ιδεοληψίες που οδηγούν σε διχασμούς" αναφέρει ο Πρωθυπουργός......

Το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα είναι Κομμουνιστικό και όχι γενικώς αριστερό και συνεπώς οι αναφορές του Πρωθυπουργού δεν το αφορούν. Για επικοινωνιακές σκοπιμότητες της Kυβέρνησης μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει κάθε παράθυρο συνεργασίας. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με δήλωσή του κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε διάλογο "για το πώς θα εμποδιστεί το ΠΑΣΟΚ να εγκαθιδρύσει στις περιφέρειες μια μονοκρατορία".

Νέο κάλεσμα Καρατζαφέρη προς τη ΝΔ ενόψει δημοτικών εκλογών

Ο Γ. Καρατζαφέρης απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είχε Karatzaseris.Gαπορρίψει την πρόταση του αρχηγού του ΛΑΟΣ, δήλωσε ότι «μόνον αν λειτουργήσουμε συνολικά και τα δύο Κόμματα της Παράταξης και οι ανεξάρτητες πολιτικές προσωπικότητες του χώρου, μπορούμε να διεκδικήσουμε κάποια περιφέρεια, από αυτές που διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ με τον "Καλλικράτη"».

«Από τη στιγμή, που η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι για τις εκλογές αυτές τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν οι τοπικές κοινωνίες, τέτοιες συζητήσεις δεν έχουν νόημα» σημείωνε νωρίτερα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, τον κάλεσε να αφήσει τις υπεκφυγές και να προσέλθει σε διάλογο. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ΝΔ φοβάται το διάλογο» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η "ισχύς εν τη ενώσει" θα φέρει αποτελέσματα».

Αναφέρθηκε στη συνάντησή του με το Μιλτιάδη Έβερτ και είπε ότι θέλει να ακούσει από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ τις απόψεις του.

Τέλος είπε ότι έχει ζητήσει συνάντηση και από τον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση ακόμη από τον πρώην πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι είχε μαζί της διαφορές, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και διαφωνούσε με τις απόψεις της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails