Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κερδοφόρο για τη Γερμανία το δάνειο στην Ελλάδα

spread2Δεν το διατυμπανίζει, για να μην προκαλέσει την ελληνική κυβέρνηση, υπολογίζει όμως σε κέρδος 200 εκ. ευρώ το χρόνο η Γερμανική κυβέρνηση από τη συμμετοχή της στο μηχανισμό σωτηρίας της Ελλάδας, σύμφωνα με την Bild.
Επί του συνόλου των 30 δις ευρώ της ευρωβοήθειας, η Γερμανία θα συμμετέχει με το ποσό των 8 δις περίπου, το οποίο θα προέλθει από την κρατική τράπεζα ΚfW και όχι από τον προϋπολογισμό.
Αυτό το οποίο δεν λέει η κυβέρνηση, γράφει η Bild, είναι ότι η Γερμανία θα έχει σημαντικό κέρδος από το δανεισμό της Ελλάδας....

Η Γερμανία αυτή τη στιγμή δανείζεται από τις χρηματαγορές με επιτόκιο 3%, ενώ το επιτόκιο για το πακέτο στήριξης που θα πληρώνει η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από 5%. Η διαφορά επιτοκίου πηγαίνει στον δανειστή, όσο οι Ελλάδα θα εξυπηρετεί το χρέος της.
«Φυσικά η συμμετοχή στο δανεισμό δεν αποσκοπεί στο κέρδος» δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, αλλά δεν θέλουν και να παραιτηθούν από το κέρδος γράφει η Bild.
Με αυτό το σκεπτικό, η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν θεωρεί ότι η απόφαση για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, δεν παραβιάζει τον όρο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου, που απαγορεύει την ανάληψη ή εγγύηση χρεών χωρών της Ε.Ε.


ΑΠΟ www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails