Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Κρύβουν θετικό γκάλοπ για «Καλλικράτη»

Στα συρτάρια του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και δημάρχου Αθηναίων έχουν μείνει για πάνω από 10 ημέρες τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τον «Καλλικράτη», που ανατέθηκε κατόπιν εντολής του Νικήτα Κακλαμάνη στο ΙΤΑ, στην εταιρεία ΚΑΠΑ Research.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, ο λόγος που η συγκεκριμένη έρευνα (η οποία σημειωτέον διεξήχθη ανάμεσα σε περίπου 800 δημάρχους) κρατείται μυστική είναι ότι τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα θετικά για τον «Καλλικράτη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περίπου το 55 με 60% των δημάρχων (δηλαδή, 440-480 από τους 800) λένε «ναι» στον «Καλλικράτη». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και δήμαρχοι της ΝΔ στηρίζουν τον «Καλλικράτη», με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης είναι «γαλάζιος», καθώς το ποσοστό των δημάρχων που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά το 50%.....

Αντιμέτωπος με Ρηγίλλης και «σκληρούς»

Σε επικοινωνία της αυτοδιοίκησης gr με τον δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Κακλαμάνης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε πιέσεις από δύο, τουλάχιστον, πλευρές:

- Από τους λεγόμενους «σκληρούς» της ΝΔ στην ΚΕΔΚΕ, όπως είναι οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου και
- Από στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι του είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο είναι πιθανόν να διαταράξει περαιτέρω τις σχέσεις του με τη Ρηγίλλης σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη σχετικά με τα χρίσματα. «Τα θετικά αποτελέσματα δεν βοηθούν τον ίδιο για τη διεκδίκηση του χρίσματος από το κόμμα, αφού είναι γνωστό ότι η Ρηγίλλης είναι αντίθετη στο σχέδιο» επισημαίνουν, επίσης, στελέχη της Αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, η στάση αυτή του δημάρχου Αθηναίων τον εκθέτει για δύο βασικούς λόγους:

- Πρώτον, γιατί η δημοσκόπηση πληρώθηκε με χρήματα της Αυτοδιοίκησης (μέσω του ΙΤΑ στο οποίο συμμετέχουν κατά 90% η ΚΕΔΚΕ και 10% η ΤΕΔΚΝΑ), άρα αναρωτιέται κανείς πως έχει το δικαίωμα να την αποκρύπτει από τα στελέχη της αλλά και από την κοινή γνώμη.
- Δεύτερον, γιατί δεν ενημέρωσε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στο διοικητικό συμβούλιο και την εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ.

Για να διαβάσετε ρεπορτάζ για την άλλη δημοσκόπηση της Metron Analysis κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6446)

ΑΠΟ aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails