Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Τον…ψάχνει ο Ρακιντζής και για το ΣΔΟΕ δεν υπάρχει…!

rakintzis6Το θέμα δεν είναι η απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε την παρακράτηση του 8% επί των τιμολογίων παροχής υπηρεσιών για τιμολόγια άνω των 300 ευρώ, αλλά ποιός ανεγκέφαλος «πολυμεταπτυχιούχος» οικονομικός σύμβουλος είχε τη φαεινή ιδέα να το προτείνει και να υιοθετηθεί από τον υπουργό Οικονομικών.
Υποστήριξαν ότι η διάταξη αυτή υπαγορεύθηκε από την αναγκαιότητα αντιμετώπισης του φαινομένου των εικονικών τιμολογίων.....


Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια βέβαια αποτελούν μεγάλη πληγή, που στερεί κάθε χρόνο φορολογικά έσοδα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Ευθύνη όμως γι΄ αυτό το φαινόμενο έχει ο διεφθαρμένος ελεγκτικός και φοροεισπρακτικός μηχανισμός, ο οποίος, με το αζημίωτο βέβαια, διευκολύνει, καλύπτει και συγκαλύπτει τους φοροφυγάδες.
Ο μηχανισμός αυτός είναι πανίσχυρος, αδίστακτος και διακομματικός.
Επιβεβαίωση αυτού αποτελεί και το εξής γεγονός:
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, διέταξε, μετά από καταγγελία, έρευνα για φακελάκια γιατρό του ΕΣΥ. Το αρμόδιο ΣΔΟΕ απάντησε ότι δεν βρέθηκε ΑΦΜ με τα στοιχεία του εν λόγω γιατρού. Δηλαδή για τον φοροελεγκτικό μηχανισμό ο γιατρός με την τεράστια περιουσία και τις παχυλές τραπεζικές καταθέσεις δεν υπάρχει.

από www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails