Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Δε θα παραστεί η Ν.Μπακογιάννη στις εργασίες της κεντρικής επιτροπής

ntora-samarasΤο νέο επεισόδιο στο σήριαλ των σχέσεων της Ν. Μπακογιάννη με τη Ρηγίλλης γράφτηκε με την απόφαση της πρώην υπουργού να μην συμμετάσχει στις εργασίες της κεντρικής επιτροπής την Κυριακή εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία της για τις οργανωτικές αλλαγές που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

Συνεργάτες της Ν.Μπακογιάννη

«Η Ντόρα Μπακογιάννη σε αυτό το κάδρο της εσωστρέφειας δεν πρόκειται να μπει και δεν σκοπεύει να αποτελέσει το εύκολο άλλοθι για κανέναν και για τίποτα», έλεγαν συνεργάτες της επαναλαμβάνοντας πως η ίδια θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο για την απόφαση της κ. Μπακογιάννη την ώρα που συμμετείχε στην εκδήλωση της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Η εντολή που εδωσε στον εκπρόσωπο του κόμματος είναι να αποφύγει κάθε επίσημο σχόλιο.

Π.Παναγιωτόπουλος: "Δεν σχολιάζω"

"Δεν σχολιάζω ανεπίσημες δηλώσεις και κύκλους" ήταν το πρώτο επίσημο σχόλιο της Ρηγίλλης. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε πάντως πως η Κεντρική Επιτροπή διεξάγεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του Αντώνη Σαμαρά για ένα ανοιχτό κόμμα, όπως ζήτησαν οι 800.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Δεν αποκλείεται ο Αντώνης Σαμαράς να τοποθετηθεί επισήμως στο επίμαχο θέμα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

Απάντηση από τη Ρηγίλλης

Απάντηση στην κ. Μπακογιάννη δόθηκε από κύκλους της Ρηγίλλης οι οποίοι ανέφεραν: «Ακριβώς λόγω της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να μετεξελιχθεί, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, σε ένα κόμμα πραγματικά ανοιχτό στην ευρύτερη κοινωνία, που να αφουγκράζεται ακόμη περισσότερο τα προβλήματα του λαού και να δίνει ουσιαστικές λύσεις. Η συμμετοχή στις, προγραμματισμένες από καιρό, αυτές διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους του κόμματος. Εφόσον, βέβαια, αντιλαμβάνεται πραγματικά την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και θέλει να υπάρξουν ριζικές ανατροπές σε όσα μας οδήγησαν, μέχρι σήμερα, στο τέλμα και την αναποτελεσματικότητα. Λυπούμεθα, γιατί η κα Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος - και τις διαδικασίες, που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου 2009 - ως πεδίο «εσωστρέφειας» και ως "ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος"».




HELLAS-MACEDONIA-THESSALONIKI.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails