Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ακόμα και στις ΗΠΑ στρέφονται κατά της λαθρομετανάστευσης


Όταν μια φύσει πολυπολιτισμική κοινωνία αρχίζει να βάζει φρένο στη μετανάστευση, αυτό οφείλει να μα προβληματίσει όλους...!
Στην Πολιτεία της Αριζόνα (ΗΠΑ), σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που διεξήγαγε η γνωστή εταιρεία του κλάδου Rasmussen Reports, οι πολίτες υποστηρίζουν σε ποσοστό 70% (περιθώριο λάθους 4,5%), ένα νέο πολιτειακό νόμο που δίνει στις αρχές διευρυμένες αρμοδιότητες να συλλαμβάνουν άτομα που θεωρούνται ύποπτα για παράνομη είσοδο στη χώρα.....


Οι Ρεπουμπλικάνοι συναινούν σε ποσοστό 84% και οι Δημοκρατικοί σε ποσοστό 51%.
Ο νόμος έχει ήδη φτάσει στο γραφείο του Κυβερνήτη της Πολιτείας Jan Brewer, για υπογραφή, την ώρα που οι φιλελεύθεροι κλιμακώνουν την πολεμική τους, εκφράζοντας φόβους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο καυγάς που έχει ξεσπάσει στην Αριζόνα για το θέμα, ήδη έχει αναδειχθεί εθνικά. Στο Καπιτώλιο, ο Δημοκρατικός βουλευτής από το Ιλινόις (εκεί εκλεγόταν ο Ομπάμα επί χρόνια) Luis Gutierrez, ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να προσφύγει στα δικαστήρια, ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή του επίμαχου νόμου.
Ο νέος νόμος καθιστά πλημμέλημα το να μην έχει καταγραφεί κάποιος στις αρμόδιες αρχές, ενώ επιτρέπει στους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν όποιον δεν είναι σε θέση να επιδείξει ότι βρίσκεται νόμιμα στη χώρα. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να στρέφονται κατά των κρατικών υπηρεσιών που δυσχεραίνουν την εφαρμογή του σχετικού νόμου. Και όλα αυτά εν μέσω διαβουλεύσεων του Ομπάμα, ο οποίος συναντάται τις τελευταίες ημέρες με Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές, προκειμένου να τους βολιδοσκοπήσει εν όψει της κατάθεσης νέου ομοσπονδιακού νόμου για τη μετανάστευση.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails