Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Βρετανοί: "Εμείς θα πληρώσουμε την Ελλάδα;"

AddThis  Social Bookmark Button

British11111

Λονδίνο, της Στεφανίας Βουραζέρη

Τα 30 δις ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης που προσφέρθηκαν στην Ελλάδα θα “εξοργίσουν τους Βρετανούς φορολογούμενους”, επισημαίνει ο Mats Person, διευθυντής ερευνών της Open Europe (ενός ανεξάρτητου think-tank που προωθεί τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης), σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

«Η Βρετανία δεν θέλησε να είναι μέρος της ευρωζώνης, αλλά τώρα καλείται να πληρώσει τα οικονομικά λάθη μιας άλλης κυβέρνησης», σημειώνει ο κ. Person στη ανάλυση του, τονίζοντας ωστόσο, ότι είναι «προς όφελος της Βρετανίας η Ελλάδα να μην κηρύξει πτώχευση....


Σύμφωνα με την Daily Mail, εάν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ, αυτό σημαίνει πως η Βρετανία θα αναγκασθεί να πληρώσει 13 δις λίρες προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα στην χρηματαγορά. Η Βρετανία συμβάλλει στο 5% του ετήσιου προϋπολογισμού του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του σχετικά με το πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, «το επόμενο μέλημα για την αγορά θα μπορούσε να είναι εκείνο της Βρετανίας» σύμφωνα με έκθεση των Pierre-Olivier Beffy και Amelie de Montchalin για την Exane BNP Paribas.

Είναι γνωστό άλλωστε, όπως προσθέτουν οι αναλυτές στο δημοσίευμα του Bloomberg, ότι «Βρετανία είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη της Πορτογαλίας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας”, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στο 11,8 τοις εκατό του ΑΕΠ για το προηγούμενο οικονομικό έτος, φτάνοντας πολύ κοντά στα ελληνικά μεγέθη

Οι φόβοι και η δυσαρέσκεια των Βρετανών φορολογούμενων που καλούνται να πληρώσουν το «Ελληνικό πρόβλημα», αντικατοπτρίζονται και στις τέσσερις δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας που δείχνουν ότι τελικά κανένα κόμμα δεν θα αποκτήσει την πλειοψηφία στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.

ΑΠΟ www.theinsider.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails