Παρασκευή 23 Απριλίου 2010


1. Ορισμένα μεγάλα συμφέροντα επιθυμούν η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ανεξάρτητα το πόσο είναι δικαιολογημένη ή όχι, να εξυπηρετήσει άμεσα τα οικονομικά συμφέροντα και τους πολιτικούς σχεδιασμούς τους. Θέλουν με το ΔΝΤ να σταθεροποιήσουν τα κέρδη τους. Να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και κατακτήσεις δεκαετιών. Συνολικά να ανατραπούν οι συσχετισμοί ισχύος στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας με την επίκληση της αναγκαιότητας του εξωτερικού παράγοντα (Ευρωζώνη, ΔΝΤ). Εμφανίζουν δε, τα μέτρα που επιβάλλονται από αυτή την παρέμβαση ως άμεσα και αναγκαία. Ολοι βέβαια γνωρίζουν, ότι αυτή η «σιδερένια αναγκαιότητα παρέμβασης» ναι μεν δίνει βραχύχρονη ανάσα στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά, ταυτόχρονα, θα βαθύνει την οικονομική ύφεση και θα πολλαπλασιάσει τα κοινωνικά προβλήματα.

2. Μετά τις μεγάλες ανακατανομές εισοδήματος και περιουσιών που προκάλεσε το χρηματιστήριο, οι απάτες με τα ομόλογα και το βατοπέδιο, ο νεοφιλελευθερισμός της ΝΔ, έρχεται μια νέα μεγάλη ανακατανομή. Οι δυνάμεις της λαμογιάς στη χώρα, ορισμένες τράπεζες, η διαπλοκή και τα μπιστόλιά τους γνωρίζουν ότι έρχονται μεγάλες κοινωνικές εξεγέρσεις και η χώρα οδεύει προς την κατάθλιψη. Είναι, όμως, αχόρταγοι. Θέλουν να διασφαλίσουν τις χθεσινές και σημερινές αρπαγές τους και να μεγαλώσουν την μελλοντική πίτα τους. Για αυτό επιδιώκουν να δέσουν καλύτερα τον «γάιδαρο» της πολιτικής. Επιθυμούν να ελέγχουν πιο άμεσα το πολιτικό γίγνεσθαι και τους μελλοντικούς κοινωνικούς συμβιβασμούς και αντιπαραθέσεις. Δεν θέλουν αυτά που κέρδισαν πηγαίνοντας προς την κρίση και μέσα στην κρίση να αμφισβητηθούν αύριο.
3. Τα βραχύχρονα συμφέροντά τους, που τόσο κακό έκαναν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες προτάσσονται ως «ιστορική και κοινωνική ανάγκη». Και στο όνομα αυτού του προστάγματος επιθυμούν τον δικό τους Μπερλουσκόνι. Επιθυμούν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια κυβέρνηση τάχα «εθνικής ενότητας», όπου η κοινωνία, το έθνος, θα υποκλίνεται στα δικά τους ενιαία, χθεσινά, σημερινά, αυριανά, συμφέροντα. Προκειμένου να το πετύχουν θέλουν εάν δεν μπορούν άμεσα να ορίσουν την κυβέρνηση, να ελέγχουν υπουργεία αποφασιστικής σημασίας, όπως εκείνο της «Εθνικής Οικονομίας» ή και της Ανάπτυξης. Να τοποθετήσουν υπουργούς ως δήθεν ειδικότερους των ειδικών και να τους ανεξαρτοποιήσουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην υπόκεινται σε νόμιμο έλεγχο οι «άνθρωποι των νέων εθνικών σχεδίων».Τα συμφέροντα αυτά, επιδιώκουν να έχουν μια κυβέρνηση ή υπουργούς σε κυβέρνηση μακριά από κάθε έλεγχο και δημοκρατική διαδικασία. Ονειρεύονται αυταρχικές κυβερνήσεις πλήρως ευθυγραμμισμένες με τα σχέδιά τους. Τα όνειρά τους είναι ευθέως αντίστροφα από τις ανάγκες της χώρας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό.
από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails