Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Σκανδαλώδη αδιαφορία για την υπόθεση πλάσματος αίματος καταγγέλλει το υπ.Υγείας


Σκανδαλώδη αδιαφορία επί τέσσερα χρόνια στην υπόθεση του πλάσματος αίματος, καταγγέλλουν η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός, Φώφη Γεννηματά.

«Πρόκειται για μια υπόθεση όπου οι επιπτώσεις είναι οικονομικές και κοινωνικές, καθώς η χώρα μας αποστέλλει στην Ολλανδία πλάσμα για κλασματοποίηση, χωρίς όμως να παράγει την πολύτιμη λευκωματίνη, την οποία τελικά εισάγει πληρώνοντας ακριβά, ενώ επιπλέον ξοδεύει σημαντικά ποσά για την αποθήκευση του πλάσματος στην ολλανδική εταιρεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας......

«Το πλάσμα το οποίο προέρχεται από χιλιάδες αιμοδότες μένει αναξιοποίητο, αναδεικνύοντας επιπροσθέτως ένα μεγάλο ηθικό ζήτημα απέναντι τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η κ.Γεννηματά «πληροφορηθήκαμε επίσης ότι πάνω από 15 τόνοι πλάσματος παραμένουν αποθηκευμένοι στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και σε λίγο δεν θα μπορούμε να παραλαμβάνουμε το πλάσμα που συλλέγεται στις αιμοδοσίες!! Ακριβώς λόγω της έλλειψης ελέγχου, ούτε αυτό το πλάσμα μπορεί να αποσταλεί για κλασματοποίηση και παραγωγή λευκωματίνης.
Ταυτόχρονα εισάγουμε μεγάλες ποσότητες λευκωματίνης για την κάλυψη των αναγκών μας».


www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails