Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Skopia-TourkiaΤην προκλητική της συμπεριφορά έναντι της χώρας μας συνέχισε η ηγεσία των Σκοπίων, που μέσω του υπουργού Εξωτερικών τους καταλόγισε στην Ελλάδα "Έλλειψη πραγματισμού για την υπέρβαση της εκκρεμότητας της ονομασίας", ενώ στο πλευρό των Σκοπίων τάσσεται και η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εγκαινίων του τουρκικού προξενείου στην Οχρίδα, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι έβαλε κατά της Ελλάδας λέγοντας:



«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι έχουμε κοινή θέση πως το διμερές αυτό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό, με τρόπο που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Ως κυβέρνηση μπορούμε να κάνουμε μία σύγκριση μεταξύ της προηγούμενης και της νυν κυβέρνησης της Ελλάδας. Διαπιστώνουμε ότι η σημερινή ηγεσία της Ελλάδας είναι διατεθειμένη για συναντήσεις, χειραψίες και φωτογραφήσεις, όμως, δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε διαπιστώσει την ετοιμότητά της για ουσιαστική πραγματιστική προσέγγιση, ως τρόπο υπέρβασης του ζητήματος αυτού».

Από την πλευρά του ομόλογό του της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ. «Ο δρόμος για την ένταξη της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ στην ΕΕ πρέπει να είναι ανοιχτός και νομίζω ότι οι χώρες μας μπορούν να διαδραματίσουν, από κοινού, έναν ενεργό ρόλο ως μέλη της ΕΕ. Η επιτυχία σας είναι και δική μας επιτυχία», ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.


hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails