Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Πως αναβίωσε μια παλιά ενδο-ΠΑΣΟΚικη κόντρα

ΣΓΟΥΡΟΣ ΚΑΤΑ ΦΩΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ποια άλλα ονόματα «παίζουν» για την Αττική



Μια έντονη ενδο- ΠΑΣΟΚικη αντιπαράθεση από τα πρώτα χρόνια της θητείας τους στην υπερνομαρχία αναβιώνει το τελευταίο διάστημα ενόψει του «Καλλικράτη». Ο λόγος για την σκληρή «κόντρα» μεταξύ της υφυπουργού Υγείας Φώφης Γεννηματά και του νομάρχη Αθήνας Γιάννη Σγουρού, όταν ο δεύτερος αντιλήφθηκε ότι η πρώτη δεν μπορεί να χωρέσει στο στενό κορσέ των ελάχιστων αρμοδιοτήτων του (υφυπ)υπουργείου Υγείας όπου τον πρώτο ρόλο έχει εκ των πραγμάτων η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και λοξοκοιτάει (πάλι) προς την Αυτοδιοίκηση και μάλιστα όχι προς το δήμο Αθηναίων αλλά την περιφέρεια Αττικής.

Έτσι ο νομάρχης Αθήνας, όταν ρωτήθηκε πριν από λίγες ημέρες αν θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε δήλωση που είχε αποδέκτη την οδό Αριστοτέλους, όπου βρίσκεται το υπουργείο Υγείας: «Θα ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ότι προκύψει. Ελπίζω πάντως, ο ‘Καλλικράτης’ να μην πέσει στα χέρια του ‘Ιπποκράτη’».

Σιγή ιχθύος από τη Φώφη

Απάντηση δεν υπήρξε, καθώς από την πλευρά της κ. Γεννηματά έκαναν πως δεν καταλάβαιναν ότι το «καρφί» αφορούσε την υφυπουργό. Στην πραγματικότητα τόσο η ίδια όσο και οι άνθρωποι το περιβάλλοντος της δεν θεωρούν ότι ο κ. Σγουρός μπορεί να σταματήσει την υποψηφιότητά της για την περιφέρεια εφόσον εκδηλώσει και επίσημα το ενδιαφέρον της, καθώς οι σχέσεις του νομάρχη Αθήνας με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στο σημείο μηδέν από τότε που στήριξε στην εσωκομματική μάχη τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Παράλληλα, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες δημάρχου και περιφερειάρχη στη νέα μητροπολιτική Αττική, η κ. Γεννηματά δεν θέλει να ανοίξει από τώρα τα χαρτιά και λοξοκοιτάζει πότε προς το δήμο, πότε προς την περιφέρεια.

Ποια άλλα ονόματα «παίζουν»

Εκτός όμως από το ενδιαφέρον της κ. Γεννηματά και του κ. Σγουρού, για την περιφέρεια Αττικής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο νομάρχης Πειραιά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας, ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος έχει και τη στήριξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, ενώ εσχάτως ακούγεται και το όνομα του δημάρχου Καλλιθέας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Ασκούνη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails