Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

“ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.!!! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΦΑΡΣΑΣ”

efimerida_kyvernisis2Από το filotimia.blogspot.com

“Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 2531 της 29ης Δεκεμβρίου 2009, τεύχος Β΄, δημοσιεύεται η υπ’ αριθμ. Φ.80350/28847/5606/16-12-2009 απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κυρίου Γεωργίου Κουτρουμάνη: “Μισθολογικές αυξήσεις προσωπικού ΗΔΙΚΑ Α.Ε. έτους 2009″. Έστι δε “ΗΔΙΚΑ Α.Ε.” κρατική ανώνυμη εταιρεία, της οποίας το ανάπτυγμα της συντομογραφίας μεθερμηνεύεται: “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης”. Δηλαδή, ο κύριος Υφυπουργός, με την απόφασή του, χορηγεί μισθολογικές αυξήσεις στους παλαιούς εν υπηρεσία συναδέλφους του....

Ποιές είναι αυτές οι αυξήσεις; Καλύπτουν τον (επίσημο) πληθωρισμό; Είναι ισάξιες με τις αυξήσεις που χορηγήθηκαν, κατά το 2009, σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων ή συνταξιούχων; Η (υφ)υπουργική απόφαση διακρίνεται για την θεσμική και οικονομική γενναιοδωρία της. Δεν αρκείται στην κάλυψη του (επίσημου) πληθωρισμού, και δεν χορηγεί απλώς κάποιες αυξήσεις. Την αύξηση την κατοχυρώνει με την ένταξή της στον “Οργανισμό του ΚΗΥΚΥ” (=Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστού Κοινωνικών Υπηρεσιών), όπου προσθέτει παράγραφο: “Οι βασικοί μισθοί των μισθολογικών κλιμακίων όλων των κατηγοριών των υπαλλήλων της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί στις 31-12-2008 αυξάνονται κατά 3,5% από 01-01-2009 και κατά 1,5% από 01-10-2009″. Επομένως, κατά το annus horribilis της ελληνικής οικονομίας οι εργαζόμενοι της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. λαμβάνουν αύξηση 4% στους βασικούς μισθούς τους (που αναγκαστικά συμπαρασύρουν σε ανάλογες αυξήσεις και τα ποικιλώνυμα επιδόματα, οδηγώντας έτσι τις συνολικές αποδοχές σε ακόμη σημαντικότερες αυξήσεις – “παλιά καραβάνα” στα ασφαλιστικά και στα συνδικαλιστικά ο κύριος Υφυπουργός “το κατέχει το άθλημα”…). Όμως, η κουτρουμάνεια απόφαση έχει και άλλα ενδιαφέροντα σημεία: Το ένα είναι η αναδρομικότητα. Η εντυπωσιακή αύξηση αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της ΗΔΙΚΑ στις 26-10-2009, εγκρίθηκε από τον Υφυπουργό στις 16-12-2009, και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ κυριολεκτικά στην εκπνοή (29-12-2009) του έτους, χορηγείται όμως από 1-1-2009, άρα χορηγείται αναδρομικά και άρα ανεξάρτητα από τις επικείμενες νέες αυξήσεις που θα ευδοκήσει να διανείμει στους υπηκόους της (συγγνώμη: στους ιθαγενείς) η Αυτού Σοσιαλιστικότης, ο “Λεφταϋπάρχουν” Πρωθυπουργός. Και το άλλο ενδιαφέρον σημείο έγκειται στο “γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται ετήσια {σ.σ.: προσοχή: ετήσια, όχι εφ’ άπαξ – δηλαδή, από τούδε και εις το διηνεκές κάθε χρόνο θα υπάρχει και θα συσσωρεύεται αυτή η επιβάρυνση} δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ύψους τετρακοσίων τριάντα εννέα χιλιάδων (439.000,00) ευρώ περίπου και {σ.σ.: προσοχή-προσοχή!} θα καλυφθεί ύστερα από αύξηση των εσόδων με κατανομή της δαπάνης στους εξυπηρετούμενους από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, κλπ)”. Δηλαδή, άλλος χορηγεί αυξήσεις και άλλος πληρώνει! Άλλος περιποιείται χουβαρνταλίδικα τους παλαιούς συναδέλφους του, κι άλλοι στενάζουν και αναστενάζουν για να συνεισφέρουν τις δαπάνες που τους “αναλογούν”!! Άλλοι αποζητούν με απόγνωση ένα σπυρί σιτάρι, κι άλλος τους το παίρνει για να κάνει μ’ αυτό αναδρομικά κόλλυβα!!!”

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H απάντηση του υπουργού , όπως ακριβως διατυπώθηκε στο fb-wall του...
"Το εν λόγω δημοσίευμα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση αποτελεί εφαρμογή της εισοδηματικής πολιτικής του 2009... See More, που είχε αποφασιστεί απο την προηγούμενη Κυβέρνηση. Όσον αφορά τους συγκεκριμένους εργαζόμενους η χορηγούμενη αύξηση έχει δωθεί βάσει του Προϋπολογισμού των δαπανών για την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι η Σ.Σ.Ε. των συγκεκριμένων εργαζομένων προβλέπει αυξήσεις 5%, η χορηγούμενη αύξηση είναι στα επίπεδα του 4%. Τέλος, οι εργαζόμενοι στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε. ανήκουν Συνδικαλιστικά στη ΓΣΕΕ και ουδεμία σχέση έχουν με υπαλλήλους των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, πρώην συναδέλφους μου, των οποίων είχα την τιμή όλα τα προηγούμενα χρόνια, να είμαι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους."

6/03/2010 11:48 pm

http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000235475982&ref=mf#wall

Related Posts with Thumbnails