Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η «Μπιρμπίλη» του Σαμαρά....καλύτερη απο του Γιωργάκη.

Η εντυπωσιακή Λιάνα Γούτα ορίστηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
αναπληρώτρια γραμματέας στον τομέα Περιβάλλοντος.


Η ΚΥΡIΑ ΛΙAΝΑ ΓΟYΤΑ πέρασε πρώτη στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Στην πόλη όπου γεννήθηκε, πήγε Γυμνάσιο στην Καλαμαριά, Λύκειο στο 14ο Δημόσιο Σχολείο και μετά πολιτεύτηκε. Προέρχεται από μεσοαστική οικογένεια, με καταγωγή από τις Σέρρες. Ο πατέρας της ήταν χρυσοχόος και διαθέτει μεγάλη
οικογενειακή περιουσία.

Σήμερα, στα 46 της, η εντυπωσιακή κυρία είναι η «Τίνα Μπιρμπίλη της
Νέας Δημοκρατίας».
Η Θεσσαλονικιά πολιτευτής ορίστηκε από τον πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά αναπληρώτρια γραμματέας του τομέα Περιβάλλοντος. Παράλληλα, εργάζεται στη βιομηχανία πετρελαίου (ΕΚΟ) ως επικεφαλής του τμήματος περιβαλλοντικής προστασίας, με ειδίκευση σε θέματα σχεδιασμού, τεχνολογίας, βιομηχανικής ασφάλειας και προστα-
σίας περιβάλλοντος......

Με τον σύζυγό της Θωμά γνωρίστηκαν όταν ήταν φοιτητές. Εκείνος εργάζεται επίσης στην ΕΚΟ αλλά σε άλλο τομέα και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Ζουν στο Πανόραμα και η κυρία Γούτα οδηγεί ένα οικολογικό SAAB (το πρώτο που κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να καταναλώνει και βιοαιθανόλη, αντί συμβατικού καυσίμου).
Στη σελίδα της στο facebook έχει 5.000 θαυμαστές, ενώ δηλώνει: «Αγαπώ πολύ τη λαϊκή παράδοση, τον χορό, το σινεμά, το σκι, τη θάλασσα, τον ήλιο, το καλοκαίρι και τη μουσική». Ειδικά στον χορό έχει και μεγάλη «προϋπηρεσία», αφού είναι μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και μέλος του χορευτικού συγκροτήματος επί 10 ολόκληρα χρόνια! Είναι και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φίλων Λυκείου Ελληνίδων, καθώς και της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ανέμη» για τα παιδιά.
Η ΕΊΣΟΔΟΣ ΤΗΣ στα κοινά έγινε μέσα από το Τεχνικό Επιμελητήριο, όταν εξελέγη σύμβουλος με τη βοήθεια του τότε προέδρου κ. Σάκη Τζακόπουλου. Ο ίδιος τη βοήθησε να σταθεί συνδικαλιστικά στον χώρο και να αποδείξει ότι πρόκειται για προσωπικότητα δραστήρια και με έφεση στις δημόσιες σχέσεις.
Το 2004, μετά τις
ευρωεκλογές και την τοποθέτηση του κ. Νίκου Βακάλη στην Ευρωβουλή, η κυρία Γούτα ανέλαβε επιστημονική του σύμβουλος. Τον γνώρισε και πάλι μέσω του κ. Τζακόπουλου, ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον τότε ευρωβουλευτή. Συγκεκριμένα, διετέλεσε
σύμβουλος σε θέματα βιομηχανίας, ενέργειας, περιβάλλοντος και ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Βακάλης γοητεύτηκε από την παρουσία της κυρίας Γούτα, για την οποία μιλούσε με πολύ θερμά λόγια. Το 2007 της πρότεινε να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το έπραξε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Στις εθνικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και ενώ το κόμμα αναζητούσε αγωνιωδώς γυναίκες υποψήφιες η κυρία Γούτα απέρριψε κάθε πρόταση, προβλέποντας προφανώς την ήττα του κόμματος. Μάλιστα, δεν ήταν καν στην Ελλάδα τις ημέρες των εκλογών. Ελειπε για ταξίδι αναψυχής με την οικογένειά της στιςΗΠΑ.
ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. δηλώνει ότι στήριξε τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Μετά την εκλογή προέδρου πύκνωσε τα ταξίδια της στην Αθήνα. Τελικά, κατάφερε και με τη βοήθεια του κ. Βακάλη, ο οποίος παραμένει θαυμαστής της να τοποθετηθεί στη Γραμματεία Περιβάλλοντος. Οπως θυμούνται συμφοιτητές της, η κυρία Γούτα από τα νεανικά της χρόνια γνώριζε ότι ήταν όμορφη και το έδειχνε. Ντύνεται πάντα κομψά φροντίζοντας να προβάλλει τις αρμονικές γραμμές του σώματός της. Διαλέγει ρούχα κλασικά και θεωρεί απαραίτητα τα κοσμήματα, τα φουλάρια και άλλα αξεσουάρ. Δεν επιλέγει πάντως επώνυμα είδη. Μετέχει σε φιλανθρωπικά και πολιτιστικά σωματεία, τα οποία βοηθούν να αναπτύξει τις κοινωνικές της σχέσεις. Πρόσφατα, μάλιστα, αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (επί Γιάννας Αγγελοπούλου) έχοντας δική της στήλη με τίτλο «Αποψη», από το βήμα της οποίας σχολίαζε την επικαιρότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails