Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Αίσχος το ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει όσο όσο τις εταιρείες δημοσίου για να μειώσει το δημόσιο χρέος


Στην πολιτική των αποκρατικοποιήσεων με όλα τα «εργαλεία» της αγοράς- πωλήσεις, μετοχοποιήσεις, στρατηγικές επενδύσεις, συμμετοχές, τιτλοποιήσεις- επιστρέφει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντλήσει πόρους 2,5 δισ. ευρώ το 2010 που θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Υποψήφιες προς αποκρατικοποίηση με τη μια ή την άλλη μορφή είναι όλες οι εταιρείες του Δημοσίου και οι τράπεζες, για τις οποίες το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Παρ΄ ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η κίνηση αυτή φαίνεται να είναι στην κορυφή της λίστας.....

Συνολικά οι συμμετοχές του Δημοσίου στις εισηγμένες εταιρείες αποτιμώνται σε 9,2 δισ. ευρώ, ενώ ανυπολόγιστη είναι η αξία των ακινήτων του Δημοσίου.

Ως στρατηγικής σημασίας τομείς θεωρούνται η ενέργεια και οι υδάτινοι πόροι όπου το Δημόσιο, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας, θα διατηρήσει το 51% των μετοχών και τον απόλυτο έλεγχο της ΔΕΗ, των εταιρειών διαχείρισης αγωγών και διαχείρισης των υδάτων.

Αντιθέτως πλήρης ιδιωτικοποίηση προβλέπεται για τα περιουσιακά στοιχεία που δεν σχετίζονται με τα δημόσια αγαθά, όπως ο τζόγος. Μειωμένη δεσμευμένη κρατική ιδιοκτησία (34%) προβλέπεται για τα περιουσιακά στοιχεία στα οποία πρέπει να διατηρηθεί μια αποτελεσματική κρατική παρέμβαση. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται ο ΟΠΑΠ.

Το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων θα ξεκινήσει σύντομα με μια σειρά ώριμων έργων στα οποία περιλαμβάνονται η πλήρης εκχώρηση δικαιωμάτων καζίνων η οποία θα συνδυαστεί με την ανανέωση των αδειών, η αξιοποίηση της ΔΕΠΑ, ενδεχομένως η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και η είσοδος του «Ελ. Βενιζέλος» στο ΧΑ.

ΑΠΟ www.tovima.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MIPOS AFTO TO BLOGGER EINAI TOU ARXIKOPANOU KARANZAFERI EROTISI KANO

Ανώνυμος είπε...

.
=Philip Nielsen –
- O Κωνσταντίνoς….στο Τατόι !!!!

=Ποιάς κας[JV], συζύγου Υπουργού, είναι συνεταίρος ο Philip Nielsen????

“”””Χάρηκα που σε γνώρισα Κωνσταντίνε – άντε και στο Τατόι…””””

http://www.philipnielsen.gr/2009/10/3-39-52.htmlΤετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

….: όταν στη ζωή σου νομίζεις ότι είσαι μοναδικός κάνεις μεγάλο λάθος, όχι μόνο ήταν συμπαθητικός, όχι μόνο δουλεύει στην επικοινωνία, όχι μόνο είχε έρθει και αυτός οικογενειακώς με αυτοκινούμενο και iphone, αλλά είναι και πολύ καλός (καλύτερος) αθλητής. Χάρηκα που σε γνώρισα Κωνσταντίνε – άντε και στο Τατόι…

Ανώνυμος είπε...

afto to blog file mou einai anentaxto alla mipos esy eisai pasokos kai h alitheia ponaei?

Related Posts with Thumbnails