Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Μέγα σκάνδαλο έφαγαν 70.000 ευρώ απο το περίφημο "ταμείο φτώχειας"...!


Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Μία ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Βουλή την εβδομάδα που πέρασε, μετά την απάντηση του υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου, στην ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο εκλεγμένος στην Αττική, Μάκης Βορίδης. Η ερώτηση του κ. Βορίδη αφορούσε την κατάργηση του ταμείου της φτώχειας, από την νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ρωτούσε τον κ. Παπακωνσταντίνου:
“Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η νέα κυβέρνηση, προτίθεται να καταργήσει το θεσμοθετημένο από την προηγούμενη κυβέρνηση “Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής”. Και ρώτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κατ' αρχήν αν έχουν βάση αυτά τα δημοσιεύματα αλλά και “πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα στο ταμείο κατά της φτώχειας, πόσα από αυτά έχουν διατεθεί και για ποιούς σκοπούς; Πώς θα αξιοποιηθεί το ποσό που περίσσεψε;”
Είμαστε βέβαιοι, ότι όταν ο Μάκης Βορίδης έκανε την συγκεκριμένη ερώτηση, δεν μπορούσε να φανταστεί την απάντηση που θα έπαιρνε από τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Δεν λειτούργησε ποτέ, το ταμείο φτώχειας.....

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το περίφημο “ταμείο φτώχειας” το οποίο είχε πολλάκις χρησιμοποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, για να αποδείξει τις ... κοινωνικές της ευαισθησίες, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Από τον προϋπολογισμό του 2008 και του 2009 δεσμεύτηκαν για το ταμείο 450 περίπου εκατομμύρια ευρώ. 450 εκατομμύρια ευρώ, που ουδέποτε αποταμιεύθηκαν από το “ταμείο” και χρησιμοποιήθηκαν αλλού, σε άλλα προγράμματα της κυβέρνησης. Πέραν όμως από τα 450 αυτά εκατομμύρια ευρώ, από δωρεές ιδιωτών, φυσικών και νομικών προσώπων, στο ταμείο μαζεύτηκαν περίπου 1.600.000 ευρώ. Ένα ποσό το οποίο, παρέμεινε “κλεισμένο” στις τράπεζες, καθώς το ταμείο δεν προέβη σε κανενός είδους δράση.
Όχι όμως ανέπαφο. Γιατί, όπως με έκπληξη μαθαίνουμε, οι αμοιβές του προεδρου και των μελών του Δ.Σ. που ανέρχονται στα 67.000 περίπου ευρώ, πληρώθηκαν όχι από το κράτος, αλλά από τα χρήματα τα οποία διάφοροι συνείσφεραν στο “ταμείο”. Ναι, καλά διαβάσατε. Η παρελθούσα κυβέρνηση, έφτιαξε το ταμείο, τοποθέτησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά δεν τους πλήρωσε από τα λεφτά του κράτους και αντ' αυτού χρησιμοποιήσε τα χρήματα που κάποιοι είχαν δώσει για να ενισχύσουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Και μάλιστα, οι άνθρωποι αυτοί πληρώθηκαν σχεδόν 70.000 ευρώ, χωρίς να κάνουν τίποτε, αφού όπως μας πληροφορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου, το “ταμείο φτώχειας” δεν λειτούργησε ποτέ.
Πήραν τα λεφτά που ήταν για τους φτωχούς, για να μην κάνουν... τίποτε!
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο. Έτσι όμως φαίνεται ότι λειτουργούν τα πάντα στην χώρα μας. Η κυβέρνηση Καραμανλή, ανακοίνωσε την ίδρυση του ταμείο φτώχειας με μεγαλοστομίες. Το 2007 ο Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωνε ότι σε βάθος τετραετίας το Ταμείο Κατά της Φτώχειας θα έχει 2 δις ευρώ. Μετά από ότι φαίνεται άρχισαν οι ... εκπτώσεις και το ποσό, σιγά σιγά έπεφτε. Παρ' όλα αυτά, η ύπαρξη του ταμείου χρησιμοποιήθηκε λεκτικά τουλάχιστον, κατά κόρον από την κυβέρνηση της ΝΔ. Και από ... σύμβολο της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης το ταμείο, αναδείχθηκε σε μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας. Πολλά μπορεί κανείς να πει για “αλλαγή προτεραιοτήτων” η αλλαγές στις μεθόδους.
Με κανέναν τρόπο όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν από απλούς και επώνυμους Έλληνες, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, χρησιμοποιήθηκαν για να μισθοδοτηθούν κάποια ... “δικά μας παιδιά”. Αν θέλανε να τους προσλάβουν, ας το κάνανε τουλάχιστον με χρήματα τα οποία υπάρχουν για αυτόν τον σκοπό. Γιατί έτσι όπως παρουσιάζει ο κ. Παπακωνσταντίνου τα πράγματα, φαίνεται ότι ολόκληρο το “ταμείο” λειτούργησε απλά για να... βολευτούν κάποιοι.

ΑΠΟ www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails