Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Έρευνα της Κομισιόν για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ την περίοδο 2008 – 2009!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε να κινήσει την επίσημη διαδικασία έρευνας σε ότι αφορά τις αντισταθμιστικές πληρωμές ύψους 425 εκατομμυρίων ευρώ, που καταβλήθηκαν στους Έλληνες αγρότες από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) κατά τη διάρκεια των ετών 2008 και 2009.
Μία έρευνα η οποία έχει και ενδιαφέρον για την περιοχή μας, καθώς ο αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου οργανισμού Κυριάκος Κρόκος, είναι από την Κομοτηνή......

Μάλιστα πριν δύο ημέρες ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης κατηγόρησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, για αδιαφανείς διαδικασίες στις αποζημιώσεις, με σκοπό την εξυπηρέτηση, με κομματικά κριτήρια, «γαλάζιων» αγροτών στη Ροδόπη!
Η Επιτροπή έχει αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα αυτών των ενισχύσεων με την εσωτερική αγορά, αμφισβητώντας επί της ουσίας αν το μέγεθος των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα ήταν τόσο μεγάλο, όσο δηλώθηκε. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η έναρξη της επίσημης διαδικασίας έρευνας θα δώσει τη δυνατότητα, αφενός, στην Επιτροπή να συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες, που χρειάζεται, προκειμένου να αξιολογήσει τις ενισχύσεις και, αφετέρου, στα ενδιαφερόμενα μέρη να παρουσιάσουν τις παρατηρήσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails