Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Από «κόσκινο» περνάν οι ειδικοί γραμματείς μετά τον Ανδρέα Κουτούπη και το facebook.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΟΥΠΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK)


Από «κόσκινο» περνάει η κυβέρνηση όλους τους διορισμένους γενικούς και ειδικούς γραμματείς, καθώς και αυτούς που πρόκειται να διοριστούν τις επόμενες ημέρες, μετά το φιάσκο με τον αποπεμφθέντα ως υβριστή του ΠΑΣΟΚ ειδικό γραμματέα των ΔΕΚΟ, Ανδρέα Κουτούπη.

Έγινε γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο με εντολή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρεται εξοργισμένος με το περιστατικό, γίνονται «φύλλο και φτερό» τα βιογραφικά όλων όσων διορίστηκαν, αλλά και όσων πρόκειται να διοριστούν τις επόμενες ημέρες ως γραμματείς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζονται και τα βιογραφικά των 13 νέων περιφερειαρχών, των οποίων τον διορισμό θα εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.




Στο μεταξύ, η υπόθεση Κουτούπη που απειλεί να τινάξει στον αέρα την αξιοπιστία της διαδικασίας που εισήγαγε η κυβέρνηση για την επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν τις θέσεις ευθύνης του κρατικού μηχανισμού, μετά την αρχική αμηχανία που προκάλεσε η αποκάλυψη των σχολίων που έκανε στο facebook για την κυβέρνηση, δημιούργησε κύμα εντόνων αντιδράσεων στο εσωτερικό του Κινήματος. Πληροφορίες φέρουν σημαντικό αριθμό μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να διαμαρτυρήθηκε για το περιστατικό αλλά και την όλη διαδικασία στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστο Παπουτσή. Επίσης, κομματικά στελέχη τηλεφώνησαν σε εφημερίδες για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν την απαρέσκειά τους για το περιστατικό Κουτούπη, «ενδεικτικό της προχειρότητας και της αναξιοπιστίας της όλης διαδικασίας» σημείωναν. Έντονα διαμαρτυρήθηκε και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και συνδιεκδικητής του αξιώματος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην τελευταία εκλογή Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος ζήτησε να μπει τέλος στους «πειραματισμούς» και τόνισε ότι «αυτός ο διασυρμός το μόνο που προσφέρει είναι το να δίνει ιδέες στους σεναριογράφους των καναλιών».

«Απόδειξη διαφάνειας»
Από την πλευρά της η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε της διαδικασίας επιλογής που ακολουθεί στη στελέχωση των θέσεων ευθύνης για το Δημόσιο, και είναι ενδεικτικό πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής υποστήριξε ότι «έγινε μια επιλογή με τη γνωστή διαδικασία, στην οποία εμμένουμε, και είναι μια απόδειξη της διαφάνειας που υπάρχει σε αυτήν τη διαδικασία. Εφόσον όμως τίθενται θέματα ήθους και διαφάνειας δεν κάνουμε καμία έκπτωση. Ο συγκεκριμένος ειδικός γραμματέας ανέπτυξε μια δράση που μόλις την πληροφορηθήκαμε, είχαμε και την ανάλογη αντίδραση. Αυτή η άμεση αντίδρασή μας είναι και η απόδειξη πόσο διαφανής και ξεκάθαρη είναι αυτή η διαδικασία (...) από την επιλογή και τα αποτελέσματα των γραμματέων που έχουν δημοσιευθεί, η σοβαρότητα της δουλειάς της επιτροπής και όσων στελεχώνουν αυτή τη διαδικασία αποδεικνύεται».

Ο κ. Πεταλωτής που έσπευσε να καλύψει τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε συναντηθεί δύο φορές με τον αποπεμφθέντα ειδικό γραμματέα, ανέφερε ακόμη: «Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, εντός και εκτός Ελλάδας, και εμείς δεν πρόκειται να αποστούμε από αυτό».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε ότι υφίσταται θέμα για τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Ηλία Πεντάζο, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Χρήστου Φώλια για έναν χρόνο, δηλώνοντας ότι δεν είναι σωστό να απομονώνεται μια δράση ενός γενικού γραμματέα, για να προσθέσει αμέσως μετά πως «τα κριτήρια που εμείς βάλαμε ήταν κριτήρια ουσιαστικών προσόντων, πολιτικής δράσης και εμπειρίας και κοινωνικής προσφοράς».


«Ανοιχτή η διαδικασία»
Ακόμη ο κ. Πεταλωτής έσπευσε να διαψεύσει ότι από τους διορισμούς γενικών και ειδικών γραμματέων έχει ληφθεί μέριμνα να αποκλείονται στελέχη που έχουν προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα αφού τόνισε ότι «η διαδικασία είναι ανοιχτή και υπάρχει συνεκτίμηση όλων των στοιχείων» υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει “ποινικοποίηση” της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ. Εμείς βάλαμε συγκεκριμένες διαδικασίες, τις οποίες προχωράμε».

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Στελέχη του Κινήματος σημείωναν ότι η υπόθεση Κουτούπη είναι «ενδεικτική της προχειρότητας της όλης διαδικασίας»

Υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά της κυβέρνησης μέσω facebook

ΧΥΔΑΙΟΥΣ και υβριστικούς χαρακτηρισμούς είχε απευθύνει μέσω του facebook στην κυβέρνηση ο κ. Ανδρέας Κουτούπης, λίγο πριν καταθέσει βιογραφικό για να καταλάβει θέση ειδικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών.

Με τη δημοσιοποίηση της επιλογής του υπήρξαν καταγγελίες στο Μέγαρο Μαξίμου για τα σημειώματά του στο Διαδίκτυο όπως και για τη συμμετοχή του στα προσκείμενα στη Ν.Δ. ψηφοδέλτια για το Οικονομικό Επιμελητήριο και τα διαμερισματικά συμβούλια Πειραιά με τον κ. Αγραπίδη. Προχθές το βράδυ η τοποθέτησή του ανακλήθηκε.

www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails