Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Από τη Νέα Δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ μέσω… Facebook ο Ανδρέας Κουτούπης



Οργή, και μάλιστα δικαιολογημένη, προκαλεί η τοποθέτηση του Ανδρέα Κουτούπη στην ειδική γραμματεία για τις ΔΕΚΟ. Η βάση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν πλέον τη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό τους για την «επιλεκτική» τοποθέτηση του Ανδρέα Κουτούπη, που κατάφερε να παρακάμψει όλους τους συνυποψηφίους του, έχοντας πολύ «ισχυρή υποστήριξη» μέσα στο ίδιο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η διαδικασία για την επιλογή των «άριστων», την οποία επέβαλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χάνει πλέον τη σημασία της και έχει αρχίσει να καταλήγει σε επιλογή των «αρεστών» και των «κολλητών».

Το «αμάρτημα» του Ανδρέα Κουτούπη δεν είναι ότι είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι ότι συμμετείχε -έστω έμμεσα- στη διακυβέρνηση Καραμανλή ή ότι είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Ν Δ στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.......







Είναι ότι, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, το βράδυ των εκλογών κιόλας, αφού πείσθηκε ότι η ΝΔ χάνει και με μεγάλη διαφορά, ξεκινά να λοιδορεί τους φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτοντας το πολιτικό του μένος εναντίον του αντιπάλου, γράφοντας: «ΠΑΣΟΚΟΙ, ξεκινάει περίοδος μεγάλης κονόμας, τα λαμόγια τρίβουν τα χέρια τους…».



Και, μάλλον, δεν του έφθανε αυτό.

Γύρω στα μεσάνυχτα αρχίζει να… καλοβλέπει τη βέβαιη πλέον εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, ανακοινώνοντας μάλιστα στους φίλους του, πάντα μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ότι θα στείλει και αυτός βιογραφικό, πιστεύοντας ότι όλα θα γίνουν αντικειμενικά. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι λίγες γραμμές πιο κάτω αποκαλύπτει και τις μύχιες σκέψεις του και καταλήγει:

«Με το ΠΑΣΟΚ όλα θα γίνονται με διαφάνεια… Θα κονομήσουμε… Γουστάρω πολύ».



Όλες αυτές οι συμπεριφορές, που θυμίζουν τους κουμπάρους του Κώστα Καραμανλή και την «αγωνία» τους να λεηλατήσουν τον κρατικό προϋπολογισμό δια… ίδιον όφελος, δεν αποκλείστηκαν από τη διαδικασία εξέτασης βιογραφικών. Τη νοοτροπία του κ. Ανδρέα Κουτούπη δεν την ανακάλυψε εγκαίρως ούτε ο αρμόδιος Υπουργός και προϊστάμενος του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου!

Ο ειδικός γραμματέας, Ανδρέας Κουτούπης
Ο ειδικός γραμματέας, Ανδρέας Κουτούπης
Αντιθέτως, οι εξοργισμένοι φίλοι του κυβερνώντος κόμματος καταγγέλλουν ότι ο κ. Κουτούπης είναι ευνοούμενος του κ. Παπακωνσταντίνου και ότι η επιμονή του Υπουργού στο πρόσωπό του τον έφερε μέχρι την ειδική γραμματεία για τις ΔΕΚΟ, παρά το γεγονός ότι στη σχετική αξιολόγηση των βιογραφικών σημειωμάτων προηγούνταν πολλοί άλλοι.

Πάντως, ήδη έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Χ. Παμπούκης δεν προλαβαίνει να υποδέχεται την έκρηξη των στελεχών του κινήματος. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που έχουν στείλει τη διαμαρτυρία τους στα προσωπικά e-mail του ίδιου του Πρωθυπουργού, καλώντας τον να «απολύσει» πάραυτα τον κ. Κουτούπη, πριν βάλει σε εφαρμογή τα σχέδιά του για να τα «κονομήσουν». Ακόμη διαμαρτύρονται, γιατί έχουν ήδη αποκλειστεί από τον κρατικό μηχανισμό εκατοντάδες ικανά στελέχη του κινήματος, με εξαιρετικές σπουδές και προσφορά στην παράταξη, προς ικανοποίηση των επιδιώξεων κάποιων από τη νεόκοπη ηγετική ομάδα, όπως ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Άρχισαν τα όργανα και μάλλον παίζουν… φάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails