Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΝΔ


Τον κίνδυνο να «κουκουλωθούν» οι υποθέσεις φοροδιαφυγής στη Μύκονο που αποκάλυψε το καλοκαίρι η ΥΠΕΕ, την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φορολογικά μέτρα και εξαγγέλλει εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής επισημαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Παπαθανασίου επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Μυκόνου έχουν διακοπεί και ζητά την παρέμβαση του υπουργού.

Από τους ελέγχους αποκαλύφθηκε, μεταξύ άλλων, γνωστό κέντρο διασκέδασης που οργάνωσε συναυλία με χιλιάδες θεατές χωρίς να κόψει ούτε ένα εισιτήριο, καθώς και εστιατόριο που λειτουργούσε δύο ταμειακές μηχανές, μία νόμιμη και μία παράνομη.

Σημειώνει ότι, μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε ιατρεία του Κολωνακίου, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε για επέκταση των ελέγχων και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες για τις οποίες υπάρχει κοινό αίσθημα στους πολίτες ότι φοροδιαφεύγουν. Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων περιλαμβάνονται στις επαγγελματικές ομάδες που δηλώνουν αφύσικα χαμηλά εισοδήματα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας ρωτά αν έχει διακοπεί (και με τίνος εντολή) ο έλεγχος στις επιχειρήσεις της Μυκόνου και, αν συνεχίζεται, ποια νέα ευρήματα έχουν προκύψει και ποιες ποινές έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα.

Ρωτά, επίσης, αν συνεχίστηκαν οι φορολογικοί έλεγχοι σε όλο το κύκλωμα κέντρων διασκέδασης, εταιρειών οργάνωσης συναυλιών, καλλιτεχνών και εκπροσώπων τους που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, με αφορμή τα ευρήματα της Μυκόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails