Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Τοκογλύφοι επνιξαν συνεργάτη πρώην κορυφαίου υπουργού


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της αυτοκτονίας στενού φίλου και συνεργάτη πρώην υπουργού, ο οποίος έδωσε με δραματικό τρόπο τέλος στη ζωή του εξαιτίας υπέρογκων χρεών σε τοκογλύφους. Τα χρέη τον έπνιξαν… Oσο κι αν προσπαθούσε να ξεφύγει από τη λαιμητόμο των τοκογλύφων, έπεφτε όλο και πιο βαθιά στα δίχτυα τους. Το μυαλό του θόλωσε και η μόνη σκέψη που στοίχειωσε το νου του ήταν ο θάνατος.

Ο 56χρονος Ν.Κ., πατέρας δύο παιδιών, ήταν στενός φίλος, συνεργάτης, συγχωριανός και συμμαθητής πρώην κορυφαίου υπουργού.....

Χθες το μεσημέρι στο πάρκινγκ του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στα Μελίσσια, έβαλε μια καραμπίνα στο λαιμό του και πάτησε τη σκανδάλη. Αφησε όμως πίσω του 3σελιδη χειρόγραφη επιστολή στην οποία εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απονενοημένη πράξη του. Τα υπέρογκα χρέη του τον «έριξαν» στα δίχτυα των τοκογλύφων. Ανήμπορος να ξεφύγει, αφού -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- ο τόκος που αναγκαζόταν να πληρώνει ήταν δυσβάστακτος, επέλεξε το μόνο δρόμο που του απέμεινε. Στην επιστολή του καταγγέλλει τοκογλύφο, τον οποίο μάλιστα κατονομάζει ότι τον χρέωνε με τόκο που έφτανε το 1.000%.
Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Πριν από δέκα μέρες πούλησε το σπίτι της γυναίκας τους, σε μεγάλη πόλη της Ηπείρου, για να γλιτώσει την υπόλοιπη περιουσία του. Δυστυχώς όμως αυτό ήταν αδύνατον, αφού τα χρήματα που χρωστούσε ήταν πάρα πολλά. Πριν από τέσσερις ημέρες οι τράπεζες προχώρησαν σε κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων. Αυτό, όπως φαίνεται, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απελπισίας του. Θολωμένος από την απόγνωση και την απελπισία ότι τα παιδιά του θα έμεναν στο δρόμο, τράβηξε τη σκανδάλη και έδωσε τέλος στα βάσανά του.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον αναπληρωτή διοικητή του «Αμαλία Φλέμινγκ», Νίκο Χαλκιά, ο οποίος αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός είπε τα εξής: «Το περιστατικό δεν έχει ουδεμία σχέση με το νοσοκομείο. Ο αυτόχειρας δεν νοσηλεύτηκε ποτέ σε εμάς και εντοπίστηκε από κάποιον περαστικό στο βόρειο τμήμα του πάρκινγκ. Αμέσως ειδοποιήθηκε φύλακας του νοσοκομείου, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε το διοικητικό προσωπικό. Στο σημείο έσπευσε αμέσως γιατρός, ο οποίος διαπίστωσε πως ο άνθρωπος ήταν από ώρα νεκρός. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της αστυνομίας».

Ο φάκελος της υπόθεσης είναι ήδη στα χέρια εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι κατηγορίες του αυτόχειρα σχετικά με τους τοκογλύφους. Χθες το βράδυ η κόρη και ο γιος του αυτόχειρα προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα των Μελισσίων προκειμένου να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν -αν γνωρίζουν- για την υπόθεση. Στο Α.Τ. της περιοχής έχει μεταφερθεί και το αυτοκίνητο του 56χρονου. Στην κατάθεσή της η κόρη του Ν.Κ. φέρεται να είπε ότι συχνά δέχονταν τηλεφωνήματα από έναν Αλβανό και πως μια μέρα άκουσε τη μητέρα της να του λέει ότι θα πουλήσουν το σπίτι στην Ηπειρο και θα σωθούν.

ΑΠΟ www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails