Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Θεατρινισμός σε όλο του το μεγαλείο το Συμβούλιο για τη Διαφάνεια και τη Διαφθορά

ΡΕ ΓΙΩΡΓΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΡΩΜΕ?

Αυτή η απόφασις του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να προχωρήση σε σύγκλισι συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια και τη διαφθορά, μόνον μία δικαιολογία μπορεί να έχει. Αυτήν του ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥ προς τη διεθνή κοινότητα, αλλά και ιδιαιτέρως, προς τους 26 ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως!..

Έτσι ώστε να πεισθούν (…που δεν θα πεισθούν!) ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι αποφασισμένος να προχωρήση στην πάταξι αφ’ ενός της φοροδιαφυγής και αφ’ ετέρου στο… κυνήγι κάθε διεφθαρμένου πολιτικού (και όχι μόνον) σε ό,τι έχει να κάνει με «μίζες», διασπάθησι του δημοσίου χρήματος κ.λπ........

Και είναι θεατρινισμός, διότι οι Βρυξέλλες αφ’ ενός δεν πείθονται με κάτι τέτοια, αφ’ ετέρου διότι ήδη έχουν ΔΙΑΤΑΞΕΙ τη λήψι σειράς αυστηρών μέτρων ως μόνου τρόπου για την εξυγίανσι και ανόρθωσι της ελληνικής οικονομίας.

Το μόνο που θα συμβεί με την εν θέματι πολιτική (;) πράξι είναι να συμφωνήσουν άπαντες ότι… αφού και επισήμως η Ελληνική Κυβέρνησις δέχεται ότι η διαφθορά δίνει και παίρνει στην χώρα μας, συν το γεγονός ότι χρωστάμε τα μαλλιοκέφαλά μας, όχι μόνον σε επιτήρησι πρέπει, εφεξής, να υποκείμεθα, αλλά, κυριολεκτικώς, να μας επιβλέπουν σε συναλλαγές ακόμη και του ενός Ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, ας σημειώσει ο ευγενής Αναγνώστης ότι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών συγκαλείται, συνήθως – για να μην πούμε ΠΑΝΤΟΤΕ – προκειμένου να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις επί μεγάλης εθνικής υποθέσεως που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή!.. Επί παραδείγματι: Κυπριακό, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά.

Κοντολογίς: Περί πομφόλυγος πρόκειται. Περί πομφόλυγος και μόνον!..

Εξ άλλου, δεν υπήρχε ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ συγκλήσεως του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου περί θεσπίσεως νόμου, ή νόμων, για την πάταξι της ονομαζομένης «Διαφθοράς», καθ’ όσον η Ελληνική Νομοθεσία, προβλέπει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Απλώς, δεν ενεργοποιείται και δεν επιβάλλεται όταν πρέπει, όπου πρέπει.
Ειδικά δε, για πολιτικά πρόσωπα το μόνο ζήτημα που πρέπει να ρυθμισθεί είναι αυτό του περιβοήτου «Ασύλου» τους – όταν πρόκειται περί προσώπων που έχουν την ιδιότητα του βουλευτού, υπουργού κ.λπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails