Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

Άρση ασυλίας βουλευτή ζήτησε ο εισαγγελέας
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή Ηλείας, που κατηγορείται για πλαστογράφηση εγγράφου, το οποίο πιστοποιεί την παραίτησή του από τη θέση οδοντιάτρου του ΙΚΑ, ώστε να είναι νομίμως υποψήφιος στις εκλογές του 2007, ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη δύο φορές. Στις εκλογές του 2007 και σε αυτές του 2009. Μετά την πρώτη εκλογή του, κατετέθη μήνυση από συνυποψηφίους του, οι οποίοι γνώριζαν από πρώτο χέρι πως ποτέ δεν υπέβαλε παραίτηση, ως ορίζει ο νόμος, πως κανένα έγγραφο παραίτησής του δεν έφθασε ποτέ στο ΙΚΑ και πως κατά τη διάρκεια του επίμαχου διαστήματος πληρωνόταν κανονικά από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό.

Αν και στην αρχή ισχυριζόταν πως δεν ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί, στη συνέχεια άλλαξε τακτική, πλαστογράφησε έγγραφο και το κατέθεσε ως αποδεικτικό παραίτησης. Στη μήνυση που κατετέθη εναντίον του βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, εκτός των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβάνονται και δύο γραφολογικές εξετάσεις δια των οποίων καθίσταται απολύτως σαφές πως η υπογραφή δεν είναι αυτή του βουλευτή.....



Τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε την άνοιξη του 2008 η τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Έξαλλος, τάχα, ο κ. Κατρίνης κατέφυγε στη Δικαιοσύνη με αγωγή, ζητώντας 2 εκατ. ευρώ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και μετά από τη νόμιμη διαδικασία, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την άρση της ασυλίας του, που θα έπρεπε να εξεταστεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου. Η επιτροπή ανέβαλε για άλλη συνεδρίαση την εξέταση της υπόθεσης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει επιδείξει «μεγάλο ζήλο» στη διαμόρφωση των συνθηκών «προστασίας» του από τον κομματικό μηχανισμό και αυτό το γνωρίζουν στην Ηλεία. Κουμπάρος της Μιλένας Αποστολάκη, διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, όσο και εάν αυτό ακούγεται παράξενο για ένα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συνεδρίασε την Τρίτη συμμετείχαν οι βουλευτές Γρηγόρης Νιώτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Αντώνης Σκυλάκος, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Κώστας Τζαβάρας και ο Αστέριος Ροντούλης.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει ξεκαθαρίσει με τρόπο σαφή πως σε ζητήματα διαφάνειας θα είναι άτεγκτος. Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης έχει προφανώς παραβεί το νόμο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά και όσα έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο, δε θα διακινδύνευε να ζητήσει άρση ασυλίας, αν δε διέθετε τα απαιτούμενα στοιχεία. Εξ όσων συμπεραίνουμε, λοιπόν, προφανώς και η αναβολή εξέτασης της υπόθεσης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα πρέπει να οφείλεται αποκλειστικά σε φόρτο εργασίας ή σε κάποιο άλλο αμιγώς τεχνικό ζήτημα.

www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails