Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΘΡΑΣΣΟΣ Η ΔΡΑΓΩΝΑ-ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!!!!

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας απείλησε με παραίτηση αν δεν της παραχωρηθούν οι αρμοδιότητες για την «αναμόρφωση του σχολείου»!


Τα πάνω-κάτω έχει φέρει στο υπουργείο Παιδείας με τις απαιτήσεις της η γενική γραμματέας Θάλεια Δραγώνα, η οποία αρνείται να αναλάβει τα νέα της καθήκοντα. Η γνωστή για τις σχεδόν ανθελληνικές απόψεις της καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κατάφερε να ταράξει και πάλι τα νερά προβαίνοντας σε υποδείξεις προς την πολιτική ηγεσία αναφορικά με τις ευθύνες που πρέπει να της ανατεθούν.
Κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν ότι έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα παραιτηθεί εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα περί ενασχόλησης της με το κρίσιμο ζήτημα του σχεδιασμού του «νέου σχολείου». Πρόκειται, βέβαια, για έναν τομέα ο οποίος δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Γραμματείας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.
Η κυρία Θάλεια Δραγώνα (ένα μήνα μετά το διορισμό της) όχι μόνο δεν έχει αναλάβει καθήκοντα, αλλά απαιτεί μάλιστα να διαλέξει σε ποιον εκπαιδευτικό τομέα θα απασχοληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν της παραχωρηθούν οι αρμοδιότητες για την «αναμόρφωση του σχολείου», θα παραιτηθεί.....

Η γενική γραμματέας του υπουργείου φέρεται να δήλωσε ότι επιθυμεί να διατηρήσει τη θέση της (δεδομένων των υψηλών οικονομικών απολαβών που της παρέχει), αλλά δεν ενδιαφέρεται για ζητήματα διαπολιτισμικής υφής.
Φαίνεται, δε, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει αρχίσει να υποκύπτει στα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσε η κυρία Δραγώνα ψάχνοντας την αντικαταστάτριά της. Πιθανολογείται ότι η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου θα κληθεί να επωμιστεί το επιπλέον βάρος της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης προκειμένου να απαλλαχθεί η γενική γραμματέας. Απίστευτο κι όμως αληθινό το ότι ένα ολόκληρο υπουργείο κινείται στους ρυθμούς μιας γενικής γραμματέως η οποία έχει την άνεση να μοιράζει αρμοδιότητες και να... ασκεί βέτο στην πολιτική ηγεσία.
Την ώρα που η κυρία Θάλεια Δραγώνα διαπραγματεύεται αρμοδιότητες στο υπουργείο Παιδείας, εισπράττοντας κανονικά το μισθό της γενικής γραμματέως, εκκρεμούν δεκάδες υποθέσεις διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Μάλιστα, η άρνηση της να ασχοληθεί με τον τομέα ευθύνης της έχει δημιουργήσει προβλήματα στις. σχέσεις του υπουργείου με τις συνεργαζόμενες χώρες, αφού πρόκειται για την παρεχόμενη μόρφωση σε αλλοδαπούς μαθητές.

Και φιλόδοξη...
Προφητικές αποδείχθηκαν και οι δηλώσεις της γενικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας η οποία μετά την τοποθέτηση της είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι «η μεταρρύθμιση που θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα της ελληνικής εκπαίδευσης είναι αυτή που θα ξεκινήσει από το δημοτικό σχολείο».
Η κυρία Δραγώνα φρόντισε με έμμεσο τρόπο να στείλει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας της το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να περιοριστεί στα δευτερεύοντα ζητήματα Διαπολι-τισμικής Εκπαίδευσης, αφού έχει βλέψεις για σημαντικότερα καθήκοντα.
Αλίμονο, όμως, αν στις αλλαγές που οραματίζεται η γενική γραμματέας για την «αναμόρφωση του σχολείου» συμπεριληφθεί και η... εκμάθηση των απόψεων που υποστηρίζει. Σύντομα, οι μαθητές θα καταλήξουν να διδάσκονται ότι η ελληνική εθνική ταυτότητα δεν είναι τίποτα πάραπάνω από ένα μύθο που προέκυψε από την αποσιώπηση σημαντικών ιστορικών πληροφοριών.

ΑΠΟ VETO 25/12/2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ουστ............

ΠΑΡΕ ΔΡΟΜΟ............

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

Related Posts with Thumbnails