Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Μπορεί ο βουλευτής Καρδίτσας και Υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας να πλήρωσε το τίμημα της αξιοκρατίας με την παραίτηση του πριν λίγες ημέρες, αυτό όμως έδειξε την διαφορά πολιτικής κουλτούρας που υπάρχει στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, με αυτήν του Καραμανλή στα θέματα διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Γιατί ο Ντίνος Ρόβλιας είναι το παράδειγμα, για το πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση, για όσους δεν το κατάλαβαν ή δεν πίστεψαν τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου, όταν μιλούσε για ήθος και συνέπεια στην πολιτική του.
Τα ίδια βέβαια έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά όταν στις 30 Οκτωβρίου 2005 (18 μηνών κυβέρνηση δηλαδή), η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παρουσίασε λίστες με τα ρουσφέτια των υπουργών της κυβέρνησης του, δεν μίλησε κανένας. Και προπάντων ο τότε πρωθυπουργός!
Οι συγκεκριμένες λίστες εστάλησαν από 40 βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης και αφορούσαν 129 (!!!) περιπτώσεις … προς τακτοποίηση δικών τους παιδιών στα ΕΛΤΑ. Σε εκείνες τις λίστες παρέλαυναν ονόματα των Γιώργου Βουλγαράκη, Πέτρου Τατούλη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Προκόπη Παυλόπουλου, Πάνου Παναγιωτόπουλου, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη (λείπει ο Μάης από την Σαρακοστή;), Θόδωρου Νάκου, Eυάγγελου Μπασιάκου, Γιώργου Κωνσταντόπουλου, Αναστάσιου Παπαληγούρα, Αναστάσιου Νεράντζη. Ο … οργασμός ήταν τέτοιος που στις λίστες με τους εκλεκτούς -προφανώς για να αποφευχθούν τα «λάθη»- υπήρχε λεπτομερέστατη … διαταγή!

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της εποχής…


Αναδημοσίευση απο piazzadelpopolo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails