Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Προπαγάνδα κατά της ελλάδος με δημοσιεύματα από τον "ξένο τυπο"


Στην χειρότερη θέση μας κατατάσουν...
Τη δυσχερή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος.

Η οικονομική εφημερίδα της Φλάνδρας «Ντε Τάιντ» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα είναι υπαρκτός και καλεί την ΕΕ και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ, να επέμβουν άμεσα......

Επίσης σε περίοπτη θέση στις εσωτερικές σελίδες της ίδιας εφημερίδας δημοσιεύεται εκτενές άρθρο γνώμης με τίτλο «Ελληνικά δώρα», το οποίο κάνει λόγο για «απειλή χρεοκοπίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα». Πάντως, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έσπευσε να διαβεβαιώσει τις αγορές, μέσω του εκπροσώπου του, ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Αρθρο στη γαλλική «Λ Εκό» με τίτλο «Ενίσχυση του ελληνικού ρίσκου κι ένα αποδυναμωμένο ευρώ» ανέφερε ότι όλες οι χώρες της Ευρωζώνης δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη χειρότερη θέση, με την υποβάθμιση των οικονομικών της και την εκτίναξη του δημόσιου χρέους της να ανησυχούν ιδιαίτερα τις χρηματαγορές».

Με νέο δημοσίευμα και μάλιστα πρωτοσέλιδο αυτή τη φορά βάλλουν κατά της Ελλάδος οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Στο κείμενό τους παραθέτουν την εκτίμηση της Barclays Capital ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να εισαγάγει κρατικά ομόλογα 55 δισ. ευρώ του χρόνου, κοντά στο φετινό ρεκόρ των εκδόσεων 60 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εκτίμηση της Royal Bank of Scotland, η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εντός του 2010. Κάτι που όμως φαίνεται πιθανό να συμβεί το 2011, εφόσον η ΕΚΤ αποφασίσει να επαναφέρει τα προηγούμενα κριτήρια αξιολόγησης σχετικά με τις εγγυήσεις που δέχεται προκειμένου να παράσχει δάνεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails