Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ερώτηση στη Βουλή για τη Θάλεια Δραγώνα


Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «VETO» αναφέρεται ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλου, που κατετέθη στη Βουλή σχετικά με τη νέα γενική γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα.

Στο δημοσίευμα με τίτλο η «κρυμμένη Ρεπούση της νέας κυβέρνησης», αναφέρεται ότι άρθρα στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες αποκαλούν την κ. Δραγώνα, «φιλότουρκη και επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα».

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να πληροφορηθεί αν η κυβέρνηση συμφωνεί με την ενέργεια της κ. Δραγώνα να συμμετάσχει σε φόρουμ του ΟΗΕ στη Γενεύη, μαζί με στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, φορώντας καρτελάκι στο οποίο αναγράφεται «Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη»......



Επίσης, o κ. Νικολόπουλος ζητά να πληροφορηθεί αν η κυβέρνηση γνωρίζει το περιεχόμενο βιβλίου που έχει συγγράψει η κ. Δραγώνα με τίτλο «Τι είν΄ η πατρίδα μας», το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τους επικριτές της ως «έκφραση εθνικής μειοδοσίας», αναφέρει ο βουλευτής

«Να κατατεθούν οι τίτλοι σπουδών της κ. Δραγώνα»

Ο βουλευτής ζητά από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, να κατατεθούν οι τίτλοι σπουδών της κ. Δραγώνα, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα στερείται βασικού τίτλου σπουδών. Όπως αναφέρουν, διαθέτει μόνο πτυχίο ενός παραρτήματος του κολεγίου «Deree», το οποίο λειτουργούσε εντός της αμερικανικής στρατιωτικής βάσης του Ελληνικού, και το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν έπρεπε να της αναγνωρίσει το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία, το οποίο έλαβε από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, στη Βρετανία.

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει τα πρακτικά και την απόφαση, βάσει της οποίας το ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώρισε τους τίτλους σπουδών της κ. Δραγώνα καθώς και τα έγγραφα της Νομικής Υπηρεσίας, όπου διασταλτικά ερμηνεύει και δίνει τη νομιμοποιητική βάση για την ισοτιμία των επιστημονικών διπλωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Θάλεια Δραγώνα είναι καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails