Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Παράνομη είναι η διαδικασία με την οποία δόθηκαν οι άδειες λειτουργίας των κολεγίων από τον ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Ανακαλούνται οι άδειες των κολεγίων

Παράνομη είναι η διαδικασία με την οποία δόθηκαν οι άδειες λειτουργίας των κολεγίων, δύο ημέρες πριν τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, απεφάνθη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Κατόπιν αυτού η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, προχωρεί σε ανάκληση όλων των αδειών που έχουν εκδοθεί και ζήτησε την επανεξέταση του συνόλου των φακέλων.

Σημειώνεται ότι στην πραγματικότητα οι φάκελοι αυτοί ουδέποτε εξετάστηκαν από τον προηγούμενο υπουργό, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, παρά τα προβλεπόμενα από το νόμο 3696/2008, που είχε ψηφιστεί από τον προκάτοχό του.


Η κ. Διαμαντοπούλου την ερχόμενη Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με τον αρμόδιο επίτροπο και υπουργούς και με την παρέμβασή της στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας θα θέσει το θέμα της αμοιβαιότητας και της αυθεντικότητας του ελέγχου της ποιότητας δομών εκπαίδευσης μεταξύ των χωρών μελών.

Εξάλλου, θέμα έχει ανακύψει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου, διαπίστωσε δύο σημαντικές παραβάσεις της Ελλάδας και αποφάσισε εις βάρος της χώρας τα εξής:

Α) Την αποστολή «αιτιολογημένης γνώμης» και την έναρξη διαδικασίας προστίμου για τη μη-συμμόρφωση της Ελλάδας σε δύο καταδικαστικές αποφάσεις του ΔΕΚ που αφορούν μεταξύ άλλων την ενσωμάτωση της Οδηγίας 36/2005.

Β) Την έναρξη νομικών διαδικασιών λόγω της παραβίασης θεμελιωδών κοινοτικών ελευθεριών μέσω του Ν. 3696/2008 νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Για τα δύο παραπάνω μεγάλης σημασίας ζητήματα, το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε αναλυτική επεξεργασία των δεδομένων μόλις έχει στη διάθεσή του τα επίσημα και ακριβή κείμενα των αποφάσεων.

ΑΠΟ zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails