Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΖΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ.



Οικονομικοί... διαξιφισμοί σήμερα στη Βουλή, εν όψει την κατάθεσης του οριστικού σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού την Παρασκευή.

Στο επίκεντρο ο απολογισμός και ισολογισμός του οικονομικού έτους 2007 τον οποίο υπερψηφίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και καταψηφίζουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, το ΠΑΣΟΚ κατεψήφισε μεν τον τότε προϋπολογισμό, σήμερα όμως υπερψηφίζει τον απολογισμό μόνον για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης και συνέχειας....

Παράλληλα, ο υφυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση για αλλαγή του τρόπου κατάρτισης του προϋπολογισμού, αλλά και τη συγκρότηση ειδικής επιστημονικής γραμματείας στη Βουλή που θα γνωστοποιεί, κατά μήνα, την πορεία εσόδων- δαπανών και ανά τετράμηνο την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος μίλησε για συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να απαξιώσει το έργο των προηγουμένων κυβερνήσεων «προκειμένου να καλύψει το κενό παραγωγής έργου και πολιτικής»:

«Εδώ και 45 ημέρες έρχεστε απροπαράσκευοι και προχειρολόγοι, αλλά ικανοί στην επικοινωνία, ενώ δεν έχει παραχθεί έργο ουσίας, με δηλώσεις καλών προθέσεων, ανακοινώνοντας αξιολόγηση 35.000 καλόπιστων πολιτών για θέσεις γενικών γραμματέων, τις οποίες κατέλαβαν τελικά κατά συντριπτική πλειοψηφία άνθρωποι που είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά και εξέφασε τη διαφωνία του με το κλίμα υπερφορολόγησης και υστερίας που έχει περάσει στην αγορά, όπως υποστήριξε.

Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επεσήμανε ότι για να βγει η οικονομία από την κρίση, απαιτείται ανάκτηση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας και ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς καθώς και ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Απο το ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε την ακολουθούμενη πολιτική της νέας κυβέρνησης ως «συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε και η ΝΔ, πιστά και τα δύο κόμματα στο ευρωενωσιακό σχέδιο χρηματοδοτικής στήριξης του κεφαλαίου».

«Πού πήγαν οι φοροαπαλλαγές και ποια είναι τα απόρρητα κονδύλια που αυξάνονται», διερωτήθηκαν από τον ΛΑΟΣ οι Κ.Αϊβαλιώτης και Αστ.Ροντούλης, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ o Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για έναν ακόμη αντιλαϊκό και αδιαφανή προϋπολογισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails