Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η «Χουριέτ», αποκαλύπτει : Χωρίς Στρατό συμφώνησε να αφήσει την Κύπρο ο Χριστόφιας ! Προωθεί Δημοψήφισμα για νέο Σχέδιο Ανάν !



Άγκυρα, Τουρκία 20/11/2009 13:50 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Αμπατζή)

Τουρκία - Δημοσίευμα τής Χουριέτ για τη "νέα" Κύπρο.

Χωρίς στρατό, με ενιαία αστυνομική δύναμη και υπηκοότητα, και με δύο επίσημες γλώσσες, θα είναι η νέα ενιαία Κύπρος, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" και σημειώνει ότι παραμένουν τα προβλήματα της κυριαρχίας και του περιουσιακού.

Η εφημερίδα επικαλείται "διπλωματικές πηγές" και γράφει ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν συμφωνήσει ώστε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος να εκλέγονται από τη Γερουσία και να αναλαμβάνουν καθήκοντα εναλλάξ, ενώ, από έξι ελληνοκύπριους και 3 τουρκοκύπριους θα αποτελείται το υπουργικό συμβούλιο.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις...

διαπραγματεύσεις είναι το γεγονός ότι οι ελληνοκύπριοι επιμένουν στην ενιαία κυριαρχία" γράφει η "Χουριέτ" και σημειώνει ότι "η ελληνική πλευρά επιθυμεί την ομόσπονδη δομή και δεν αποδέχεται τα δύο κυρίαρχα κράτη. Η τουρκική πλευρά θέλει να διατηρήσει τη σημερινή δομή".

Το περιουσιακό "είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα" αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι "δεν έχει βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις".

Τέλος η "Χουριέτ" γράφει ότι η λύση στην οποία θα καταλήξουν οι δύο ηγέτες, θα τεθεί προς έγκριση στις δύο πλευρές, υπό μορφή δημοψηφίσματος.


ΑΠΟ ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ



1 σχόλιο:

area51gr είπε...

ΖΗΤΑΩ, ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, από τα κόμματα να μάθω ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ από το Ελληνικό κοινοβούλιο κατα κύριο λόγο, τα υπουργεία, τους Γ.Γ. και τις θέσεις κλειδιά του Ελληνικού κράτους, ανήκουν σε άλλη Εθνικότητα - ΚΑΙ ΠΟΙΑ, πέραν της Ελληνικής. Θέλω επίσης να μάθω και πόσοι από αυτούς έχουν αποκρύψει αυτή την πληροφορία (της Εθνικότητάς τους) από τα βιογραφικά τους.
ΩΦΕΙΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝ - ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΘΕΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ… ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ!


Αν συμφωνείτε μαζί μου ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ.

----

Πλήρη κείμενο με τις απόψεις μου στο θέμα έχω καταθέσει στο Blog του κ. Άδωνι Γεωργιάδη (αναμένεται έγκριση), μπορείτε να το βρείτε και εδώ:

http://area51gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_21.html

Related Posts with Thumbnails