Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ι.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ 200 ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΓΡΑΚΥΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ....

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει στη Βουλή και να θέσει προς συζήτηση νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, αν δεν εξασφαλιστεί εκ των προτέρων η αυξημένη πλειοψηφία των 2/3, δηλαδή των 200 θετικών ψήφων που απαιτεί το Σύνταγμα για τη θεσμοθέτηση αυτής της διαδικασίας.
Αυτό απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Αυγενάκη.
Παράλληλα όμως, ο υπουργός υπερασπίστηκε την προγραμματική θέση της κυβέρνησης να δοθεί με νομοσχέδιο δικαίωμα ψήφου σε νόμιμα εγκατεστημένους οικονομικούς μετανάστες μόνον για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε στη Βουλή ότι το Σύνταγμα ανάγει τη διάταξη αυτή στη βούληση όχι μίας κυβέρνησης, αλλά της Βουλής και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία απλώς για να την πάρει.

Ο κ. Αυγενάκης από την πλευρά του μίλησε για «ανεκτίμητης αξίας συνεισφορά των αποδήμων, την οποία δεν κατανοεί το ΠΑΣΟΚ.» Συνέχισε λέγοντας ότι η ΝΔ έφερε την περασμένη άνοιξη νομοσχέδιο για την κατοχύρωση του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, αλλά το ΠΑΣΟΚ υπαναχώρησε και δεν το υπερψήφισε. Αντιθέτως, συμπλήρωσε, φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για την ψήφο των οικονομικών μεταναστών, παρά για τους αποδήμους.
Η ψήφιση νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει τον τρόπο άσκησης του ούτως ή άλλως αναφαίρετου δικαιώματος ψήφου των μεταναστών δεν αφορά την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε το εμπαιγμό της κυβέρνησης της ΝΔ. Αν έχετε καλή διάθεση, ελάτε να βρούμε τη χρυσή τομή και τον κοινό τόπο, ανταπάντησε ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία που θα πάρει το υπουργείο του για τους οικονομικούς μετανάστες θα αφορά τη συμμετοχή τους στις αυτοδιοικητικές και μόνον εκλογές.

ΑΠΟ express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails