Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

71η Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Και νέα υποβάθμιση για την Ελλάδα από διεθνή οργανισμό σχετικά με το θέμα της διαφάνειας και διαφθοράς στον δημόσιο τομέα.



Ο οργανισμός «Διεθνής Διαφάνεια» σε έκθεσή του εντοπίζει τις «συστημικές αδυναμίες» που τα πρόσφατα σκάνδαλα έφεραν στην επιφάνεια, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη θέση της χώρας μας (71η) στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, ουσιαστικά δεν έχουν γίνει προσπάθειες -τουλάχιστον επαρκείς- για την πάταξη της διαφθοράς, ενώ σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης....


Για όλους αυτούς τους λόγους, η βαθμολογία της Ελλάδας το 2009 υποχώρησε στο 3,8, από 4,7 που ήταν πέρυσι στην Κατάταξη Αντιλήψεων για τη Διαφθορά.

Η λίστα κατατάσσει 180 χώρες ανάλογα με το πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες την έκταση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα (το 10 αντιστοιχεί σε χαμηλά επίπεδα διαφθοράς και το 0 σε υψηλά).

Στην παγκόσμια κατάταξη, πρώτη σε διαφθορά έρχεται η Σομαλία, ακολουθούμενη από το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, το Ιράκ και το Σουδάν.

Τη μεγαλύτερη βαθμολογία και λιγότερη διαφθορά έχει η Νέα Ζηλανδία, ακολουθούμενη από τη Δανία, τη Σιγκαπούρη, τη Σουηδία, και την Ελβετία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails