Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Γαλάζιος υπουργός έγινε η αίτια για να χρεωθεί ο ΕΟΤ Πάνω από 130 εκατ. ευρώ.

Με κίνδυνο να διασυρθεί η χώρα μας στα εγκαίνια της έκθεσης στη βρετανική πρωτεύουσα.


Πριν από μερικές ημέρες και ενώ μόλις είχε εγκατασταθεί στο νέο της γραφείο στη λεωφόρο Αμαλίας, η κυρία Αντζελα Γκερέκου δέχτηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ. Ούτε λίγο ούτε πολύ από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο αρμόδιος υπάλληλος την ενημέρωνε ότι στο Λονδίνο, όπου αύριο ξεκινά η μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση τουρισμού (WTM), την περίμεναν οι δικαστικοί κλητήρες με εντάλματα κατάσχεσης κάθε κινητού και ακίνητου περιουσιακού στοιχείου του ΕΟΤ!

Ηυφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μαζί με τους συνεργάτες της προσπάθησαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε συμβεί και λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι ο κατασκευαστής του περιπτέρου που χρησιμοποίησε το υπουργείο Tουριστικής Aνάπτυξης στην ίδια έκθεση πέρυσι είχε κινήσει τη δικαστική διαδικασία κατάσχεσης, αφού δεν είχε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ για τις εργασίες του εδώ και έναν χρόνο. Αμέσως η κυρία Γκερέκου έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του ΕΟΤ να εξοφληθούν τα τιμολόγια, αλλά προς μεγάλη της έκπληξη της είπαν ότι στο ταμείο του Οργανισμού δεν υπήρχε διαθέσιμο ούτε ένα ευρώ....


Τελευταία στιγμή ο Παπακωνσταντίνου έδωσε 300.000 ευρώ Μπροστά στον κίνδυνο να διασυρθεί η χώρα στα εγκαίνια της έκθεσης στη βρετανική πρωτεύουσα και ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα κατάφερε να εξασφαλίσει από τον υπουργό Οικονομικών 300.000 ευρώ και να πληρώσει τους κατασκευαστές έναντι, ώστε να σταματήσουν τις διαδικασίες κατάσχεσης. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, αφού τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΕΟΤ, οι εντολές κατάσχεσης θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Αυτό που πραγματικά έγινε, λένε οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού είναι ότι ο τέως υπουργός Tουριστικής Aνάπτυξης είχε κηρύξει στάση πληρωμών από τον Ιανουάριο του 2009, κληροδοτώντας στη νέα κυβέρνηση χρέη που ξεπερνούν τα 130 εκατ. ευρώ.






(ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ )



Μέχρι να πληρωθούν, κομμένο το «Live your myth in Greece» Το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει και πολλές πιθανότητες να αντιστρέψει την κατάσταση, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα η δυσφήμηση της χώρας μας να συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή που έχει δοθεί από το οικονομικό επιτελείο στην αρμόδια υφυπουργό είναι να διαπραγματευτεί με όλους αυτούς στους οποίους χρωστά ο ΕΟΤ στο εξωτερικό και να επιτύχει σταδιακή καταβολή των ποσών σε βάθος χρόνου. Μέχρι τότε διαφημιστικά σλόγκαν, όπως το «Live your myth in Greece» και «Greece, the true experience» θεωρούνται απαγορευμένα από τα μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails