Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

12.000 ευρώ τον μήνα κοστίζει κατά μέσο όρο το μέγαρο μαξίμου στην κυβέρνηση.

Αντι-οικολογικό και ενεργοβόρο το Μέγαρο Μαξίμου
Ενόχληση και άμεσα μέτρα έφεραν στην πρωθυπουργική κατοικία οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί που «κληρονομήθηκαν»



Oκτώ χιλιάδες ευρώ ήταν ο πρώτος λογαριασμός που ήρθε στο Μαξίμου και αυτός από τη ΔΕΗ, όπως αποκάλυψαν στο «Βήμα» συνεργάτες του Μεγάρου. Ο λογαριασμός, μηνός Οκτωβρίου, κρίθηκε μεγάλος (ορισμένοι στο πρωθυπουργικό γραφείο έσπευσαν μάλιστα να τον χαρακτηρίσουν και «φουσκωμένο» ) και εκλήθησαν οι τεχνικοί της ΔΕΗ να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Οι τεχνικοί έπειτα από τεχνικό έλεγχο αποφάνθηκαν ότι ο λογαριασμός ούτε «φουσκωμένος» ήταν ούτε μεγάλος. Απλώς το «κτίριο είναι ενεργοβόρο» όπως είπαν και έδειξαν παλαιότερους λογαριασμούς της ΔΕΗ του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι ξεπερνούσαν κατά τους θερινούς μήνες τις 12.000 ευρώ, λόγω της χρήσης κλιματιστικών...

Τόσο πολλά χρήματα, ειπώθηκε, δεν μπορεί το πρωθυπουργικό γραφείο να πληρώνει στη ΔΕΗ και έτσι αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος (και την υπουργό κυρία Τίνα Μπιρμπίλη ) καθώς και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι αφενός μεν εξοικονόμησης χρημάτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αφετέρου δε εξοικονόμησης ενέργειας. Το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να δοθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, αλλά, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, άρχισαν ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου να αντικαθιστούν τους παλαιούς και ενεργοβόρους λαμπτήρες με νέους, εξοικονόμησης ενέργειας.

Αντιθέτως ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ, μηνός Οκτωβρίου που παρελήφθη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν μόλις 350 ευρώ, «σε λογικά επίπεδα», όπως σχολιάστηκε. Αλλωστε οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν φαίνεται να χρησιμοποιούν πολύ νερό από τις βρύσες.

Χρησιμοποιούν όμως εμφιαλωμένο και κάθε φορά που συγκαλείται άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ή διυπουργικές συσκέψεις, ο καφετζής του Μεγάρου κ. Β. Κυριακόπουλος (κατά κόσμον «κυρ Βασίλης») φροντίζει ώστε να τοποθετείται από ένα μπουκαλάκι νερό στη θέση κάθε συμμετέχοντα στη σύσκεψη και δύο μεγάλα μπουκάλια εμφιαλωμένο στο κέντρο του τραπεζιού. Ο Πρωθυπουργός, άλλωστε, όπως βεβαιώνουν οι συνεργάτες του πίνει κυρίως τσάι όταν βρίσκεται στο Μαξίμου και όχι νερό.

Τρίτος λογαριασμός που έφθασε στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν για την αλλαγή του υφάσματος (ταπετσαρίας) των καθισμάτων και του καναπέ του εν λόγω γραφείου. Η αντικατάσταση του υφάσματος (από ένα μοντέρνο γκρι ύφασμα με μεγάλες ρίγες) κρίθηκε αναγκαίο όταν ο υπεύθυνος διοικητικών υπηρεσιών του Μεγάρου κ. Χρ. Τζουτζουράκης διαπίστωσε ότι κατά την επίσκεψη του πολωνού πρωθυπουργού κ. Ντόναλντ Τουσκ ο καναπές στον οποίο κάθησαν μαζί με τον κ. Παπανδρέου ήταν σχισμένος στις άκρες και φθαρμένος, πράγμα που πρόσεξε και ο υψηλός προσκεκλημένος. Η είδηση; Το ύφασμα στον καναπέ έχει να αντικατασταθεί από το 1994!

Λογαριασμός του ΟΤΕ δεν εμφανίστηκε ακόμη, αλλά ουδείς ανησυχεί, αφού το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να έχει ελλείψεις σε προσωπικό και πρωθυπουργικούς συμβούλους. Η επικοινωνία γίνεται κυρίως από τα τριψήφια κωδικοποιημένα τηλέφωνα ή ακόμη από τα κινητά των ενοίκων του Μεγάρου. Μόλις εγκατασταθούν όλοι και αρχίσουν να εργάζονται, να συσκέπτονται και να τηλεφωνούν, τότε θα καταγραφεί και πόσα ξοδεύουν οι πρωθυπουργικοί συνεργάτες για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους. Πάντως η γενική οδηγία που δόθηκε ήταν «όχι σπατάλες».

Π αρά την εντολή «κάντε οικονομία» η σκέψη για μετεγκατάσταση του Μεγάρου Μαξίμου σε άλλο κτίριο δεν έχει εγκαταλειφθεί. Απεναντίας μάλιστα ενισχύθηκε όταν δόθηκε η εντολή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου να εξεύρει κατάλληλο κτίριο (οικολογικό κτλ.), όπου θα συγκεντρωθούν σε αυτό όλες οι πρωθυπουργικές υπηρεσίες.

Υ.Γ. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails