Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

O Συνασπισμός προσχώρησε στον "Χατζαρισμό" .


"Διεκδίκηση της δυνατότητας δανεισμού του ελληνικού δημοσίου απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαμηλότοκα όπως άλλωστε δανείζει τις εμπορικές τράπεζες", ζήτησε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.
«Με την ανακοίνωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τον οίκο Moody’s συνεχίζεται το κερδοσκοπικό παιχνίδι που έχει στήσει το διεθνές χρηματοπιστωτικό λόμπυ σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», σχολίασε εκ μέρους του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση δεν μπορεί να είναι άλλη από την διεκδίκηση της δυνατότητας δανεισμού του ελληνικού δημοσίου απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χαμηλότοκα όπως άλλωστε δανείζει και η ίδια τις εμπορικές τράπεζες», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Σκουρλέτης είπε τα ακόλουθα:

«Η κυβέρνηση δυστυχώς ακολουθώντας τον δρόμο των προκατόχων της δεν διανοείται να διεκδικήσει την αλλαγή του τρόπου δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Μέσα όμως από ένα τέτοιο διεθνές τραπεζικό πλαίσιο, η μείωση των ελλειμμάτων του δημοσίου καθίσταται δυσκολότερη, γεγονός που ευνοεί την τραπεζική κερδοσκοπία και επιβαρύνει του Έλληνες φορολογούμενους».

ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 11


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails