Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Η MAN "έφαγε"τον Βερελή.



Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ.Βερελής παραιτήθηκε αιφνιδίως από την βουλευτική του ιδιότητα , την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για την Siemens και μόλις είχε ανεκύψει στην επικαιρότητα η υπόθεση της ΜΑΝ.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την κίνηση αυτή να συνδέεται με την έναρξη έρευνας για την υπόθεση των οχημάτων που αγόρασε η ΕΛΒΟ (που ελέγχεται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας) μετά τη σχετική συμφωνία με το υπουργείο Μεταφορών.


Παραίτηση Βερελή

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον πρώην υπουργό να αναζήτησε άμεσα στοιχεία για την υπόθεση μετά την δημοσιοποίησή της και να εντόπισε τα παραπάνω, μαζί με το γεγονός ότι η αγορά εγκρίθηκε από διακομματική επιτροπή στην οποία μετείχαν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στις πρώτες δηλώσεις του αποσαφήνισε ότι επειδή η σκανδαλολογία αφήνει «ανοιχτές πληγές παντού» και τα πράγματα πρέπει να κινηθούν «μπροστά και γρήγορα» αποφάσισε να γίνει ο ίδιος καταλύτης στις εξελίξεις και ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, ενώ ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.

«Κατασκευάζουν κυνήγι»

Στην σχετική δήλωση ο κ.Βερελής σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει ένα εικαζόμενο σκάνδαλο. Το ζήτημα MAN. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί. Ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο γνωστό. Και όμως άρχισε αμέσως από «στρατευμένους και πρόθυμους» κονδυλοφόρους η κατασκευή του σκηνικού για το κυνήγι της 7ης Ιουνίου.

Ξέρουν όλοι, όσοι γνωρίζουν το θέμα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη. Ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Με τη συμμετοχή Γενικών Γραμματέων τεσσάρων υπουργείων. Με τη συμμετοχή μελών του ελεγκτικού συνεδρίου. Δεν είχα και δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για όλους αυτούς τους ανθρώπους και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με κανένα από αυτούς. Δεν συμμετείχα όμως ποτέ με την πεποίθηση ότι ένας υπουργός δεν μπορεί να μετέχει σε μια επιτροπή προμηθειών.

...

Παραιτούμαι από τη Βουλή και την παραίτηση μου αυτή την υποβάλλω πρώτα στον λαό της Αιτωλοακαρνανίας που με εκλέγει και με εμπιστεύεται λέγοντας του ότι δεν φεύγω αλλά μένω για να αλλάξουμε μαζί αυτά που δεν μας αρέσουν. Το λέω με σεβασμό στη μεγάλη τιμή που μου έχουν κάνει.

Δεν ανήκω στη σχολή που λέει μην παραιτείσαι ποτέ. Δεν φεύγω από αδυναμία, φεύγω από μεγάλη θέληση.

Παραιτούμαι από την αδυναμία να εναρμονιστούμε μέσα από την αίθουσα της Βουλής στην κρίσιμη αυτή φάση με τις ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας. Παραιτούμαι γιατί αρνούμαι να είμαι μέρος στη νοσηρότητα της πολιτικής σκηνής. Γιατί θέλω να πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί έχω ευθιξία και δεν μπορώ να αποδέχομαι η πολιτική να γίνεται το πτυελοδοχείο της κοινωνίας.

Γιατί δεν θέλω να είμαι στην ίδια λογική με όσους θα πουν γιατί παραιτήθηκες αφού δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Για όσους δεν θα το καταλάβουν άλλη μια φορά πρέπει να πω ότι παραιτούμαι για να βοηθήσω να κινηθούν τα πράγματα!

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έρευνα για πιθανές παράνομες πληρωμές από την εταιρεία ΜΑΝ

Παράνομες πληρωμές και από τη ΜΑΝ

Αιφνιδιασμός με παραίτηση του Χρ. Βερελή
Μετά τις αποκαλύψεις για παράνομες πληρωμές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails