Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Καταζητείται γιος βουλευτή για παρατυπίες στην διαλογή ψήφων




















Τον γιο του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά Δημήτρη Καρύδη αναζητά η Αστυνομία μέσα στα όρια του αυτοφόρου, μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας δηλαδή, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξανδρος Καρύδης κατηγορείται για πλαστογράφηση της υπογραφής του δικαστικού αντιπροσώπου και την αντικατάσταση ψηφοδελτίων με άλλα που ήταν σταυρωμένα με το όνομα του πατέρα του.
Ο 21χρονος φέρεται να υπέπεσε στα αδικήματα αυτά μέσα στο 337ο εκλογικό τμήμα Καμμινίων και σε βάρος του έγινε καταγγελία από τον εκλογικό αντιπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο τμήμα, με αποτέλεσμα να έχει κινηθεί διαδικασία άμεσης σύλληψής του, της οποίας προς το παρόν διαφεύγει.

Στο μεταξύ, από τρία χρόνια φυλάκιση εισέπραξαν οι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι που συνελήφθησαν στο 44ο εκλογικό κέντρο Ανατολικού Θεσσαλονίκης, όταν διαπιστώθηκε ότι προσέθεταν σταυρούς σε ψηφοδέλτια υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Οι συγκεκριμένοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν το πρωί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στην απολογία του, ο ένας εκ των κατηγορουμένων αρνήθηκε την πράξη που του καταλογίζεται, υποστηρίζοντας ότι «πήρε τα ψηφοδέλτια στα χέρια του και απλά τα ξεφύλλιζε», ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει στο δικαστήριο πώς βρέθηκαν οι επιπλέον σταυροί στα ψηφοδέλτια μετά από την καταμέτρηση και τη μονογράφηση, που προηγήθηκε από την δικαστική αντιπρόσωπο. Αντιθέτως, η συγκατηγορούμενή του ομολόγησε την πράξη της και την απέδωσε στη συμπάθεια που είχε σε συγκεκριμένο υποψήφιο.
Πάντως, οι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι, που διανυκτέρευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλάστρας, δεν οδηγήθηκαν στην φυλακή καθώς άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκασή της.

Απο Hellenic Business


Τι τρέχει με τον Δ. Καρύδη στην Α΄ Πειραιά;

Συμβαίνουν όλα αυτά;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails