Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ!!!


ΤΗΝ "ΕΦΑΓΕ" ΤΗΝ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ Ο ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ!!!
Ένα περίεργο μούδιασμα, φαίνεται ότι κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, παρά την ομολογουμένως επιτυχημένη παρουσία του, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, που φαίνονται πια τόσο… πίσω. Σίγουρα ένα ποσοστό αυτού του μουδιάσματος, οφείλεται στην αναμονή, για το αποτέλεσμα της διαδικασίας διαδοχής στην Νέα Δημοκρατία. Είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα στην Ρηγίλλης, θα έχει συνέπειες για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Αν και θεωρείται ότι το… λαμπερό αστέρι, του Γιώργου Καρατζαφέρη, θα βοηθήσει ώστε την ηγεσία να αναλάβει το πρόσωπο που επιθυμούν στην Καλλιρρόης και δεν είναι άλλο από την Ντόρα Μπακογιάννη. Εξέλιξη, που όπως λέγαμε και πριν τις εκλογές, όταν αρκετοί πίστευαν στην παραμονή του Κώστα Καραμανλή, αναμένεται να κάνει «μπετόν» την βάση του ΛΑΟΣ, ίσως πιο ψηλά και από το ποσοστό που πήρε στις εκλογές.
Θα μου πείτε, γιατί το μούδιασμα τότε; Και τους 15 βουλευτές που ήθελε το κόμμα τους πήρε, και αύξηση σε καθαρούς αριθμούς είχε. Πολλά συμβάλλουν είναι η απάντηση.
Από την μία, ακόμη δεν έχει… στερέψει η πικρία αυτών που δεν κατάφεραν να εκλεγούν βουλευτές, οι οποίοι είτε δια της… σιωπής τους, είτε διά αποχωρήσεων και ανακοινώσεων, δημιουργούν σχετικά θεματάκια!

Εκεί, εκεί στην Β’…Πειραιώς
Ειδικά στην Β΄ Πειραιώς, επικρατεί σχετικός αναβρασμός, καθώς η εκλογή του Γιώργου Ανατολάκη, ειδικά αφού η υποψηφιότητα του ανακοινώθηκε σχετικά αργά, άφησε με μια άσχημη γεύση αυτούς που… ετοιμαζόντουσαν από καιρό να καταλάβουν την συγκεκριμένη έδρα, που έδειχνε σίγουρη για τον ΛΑΟΣ και όπου είχαμε διαδοχικές … αποχωρήσεις. Ας ξεκινήσουμε με την πρώην πλέον βουλευτή Δήμητρα Αράπογλου, η οποία αποχώρησε, δηλώνοντας: «Εγώ αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι, αφού ποτέ δεν καπηλεύτηκα και δεν εμπορεύτηκα αξίες, συνειδήσεις και ιδανικά, ούτε συμπεριφέρθηκα ως «παπατζής» της Πολιτικής και ψευτο-τιμητής της Πατρίδας και του Λαού, γιατί έχω βιώσει προσωπικά την αδικία».
Σε ρεπορτάζ του τοπικού τύπου δε, γίνεται σαφής αναφορά σε παράπονα πολιτευτών της Β΄ Πειραιώς, σχετικά με την στήριξη της ΝΕΟΣ στον Γιώργο Ανατολάκη. Σύμφωνα με την επίσημη θέση της ΝΕΟΣ βέβαια, κάθε νεολαίος υποστηρίζει τον υποψήφιο της αρεσκείας του και η επίσημη οργάνωση κανέναν. Από ό,τι θυμόμαστε όμως, και για να πούμε την αλήθεια, στην Β΄ Πειραιώς φαίνεται ότι πράγματι δεν υπήρχαν καλές σχέσεις μεταξύ της νεολαίας (η οποία στην Νίκαια διατηρεί και δικά της ανεξάρτητα γραφεία) και της κυρίας Αράπογλου, καθώς μία κόντρα είχε ξεκινήσει πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν σε ερώτησή της στην Βουλή η κυρία Αράπογλου αναφέρθηκε σε … καταδίκες της Ελλάδος για κακομεταχείριση λαθρομεταναστόπουλων! Τότε ομάδα της ΝΕΟΣ του Πειραιά είχε μεταβεί στο γραφείο της κ. Αράπογλου για να τα… βρουν. Φαίνεται όμως ότι το ζήτημα δεν τελείωσε καθώς η κ. Αράπογλου παραπονέθηκε για την επίσκεψη αυτή. Και από ό,τι φαίνεται – ίσως και λόγω περιοχής – κάποιοι το κράτησαν …μανιάτικο!
Από εκεί και πέρα, παραίτηση δήλωσε επίσης και ο Τρύφων Μπουγάς, που ήταν μάλιστα και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος και ο οποίος είχε έλθει τρίτος σε σταυρούς, πίσω από την κ. Αράπογλου. Αλλά και ο κ. Κυριάκος Χουσέας, στην ανακοίνωσή του, αφήνει συγκεκριμένα … υπονοούμενα, καθώς λέει για τους προσωπικούς του σταυρούς ότι «δεν ήταν προϊόν τυχαίας ή κατευθυνόμενης σταυροδότησης».

Αναδιάταξη στο κόμμα

Πέραν όμως, από την… γκρίνια, υπάρχει ακόμη μία παράμετρος. Αυτή της αναδιάταξης του κόμματος, την οποία φαίνεται ότι επιχειρεί ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ίσως γιατί δεν είναι ο ίδιος απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών. Από ό,τι μαθαίνουμε αρκετά από τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος – ιδιαίτερα αυτά που είναι αποσπασμένα από το δημόσιο - κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Προφανώς ο Πρόεδρος του κόμματος είδε ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους έχουν μεταφέρει νοοτροπία… δημοσίου στο κόμμα! Και για έναν άοκνο – αν μη τι άλλο – άνθρωπο, αυτό είναι πρόκληση. Από εκεί και πέρα πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, να ζητάει πρόσωπα συνεργατών, από τους βουλευτές του, προκειμένου να ενισχύσει τον κομματικό μηχανισμό. Τώρα αν αυτό είναι μία προσπάθεια, ισχυροποιήσεως του κόμματος, ή τοποθέτησης προσώπων που έχουν επαφή μόνο με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, θα το δείξει το αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails