Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΑ "DEBATES"


Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το debate των πολιτικών αρχηγών.Για ακόμη μια φορά θα υπάρχει ανισότητα στην προβολή των κομμάτων εξουσίας και στα "μικρά" κόμματα.Μπορεί να αυξήθηκε το ποσοστό που θα προβάλλονται τα μικρά κόμματα,κατα τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,αλλα οι διαφορές είναι μηδενικές.
Το ποσοστό στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές είχε διαμορφωθεί στο 40% για καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα και το υπόλοιπο 20% για τα υπόλοιπα, στις εκλογές του Οκτωβρίου ο χρόνος προβολής τους θα κατανεμηθεί σε ποσοστό 37,5% για καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα και 25% για τα μικρά.
Το σημαντικότερο όμως απ'όλα είναι το γεγονός οτι το debate μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί μετά απο αυτό όλων των πολιτικών αρχηγών.
Αυτό στοχεύει στην αύξηση του δικομματισμού,αφού οι πολίτες πριν προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν θα είναι σαφώς πιο επηρεασμένοι,έχοντας στο μυαλό τους τις τελευταίες εντυπώσεις απο την διαμάχη μεταξύ του Καραμανλή(Νέα Δημοκρατία) και του Παπανδρέου(ΠΑΣΟΚ).

Σχετικά με τα debate δείτε και τις παρακάτω αναρτήσεις

Στις 24 Σεπτεμβρίου το debate


Καραμανλής - Παπανδρέου: Η ώρα του μεγάλου debate


Διαφωνίες και κόντρες για το debate






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails