Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

«ΚΚΕ και ΣΥΝ έχουν πάρει χρήματα από Siemens και δεν αντέδρασαν»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης, σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι επί οικουμενικής κυβέρνησης Τζανετάκη, ΚΚΕ και ΣΥΝ είχαν πάρει χρήματα από τη Siemens για ένα διεθνή διαγωνισμό. Η δήλωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εμπλεκομένων.



Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά, ο κ. Κοροβέσης δήλωσε πως «η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο του μαφιόζικου καπιταλισμού». Στη συνέχεια τόνισε ότι «το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, την περίοδο της οικουμενικής Κυβέρνησης Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα, δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά».

Ο κ. Κοροβέσης υποστήριξε ότι «προκηρύχθηκε ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη».




Άμεση ήταν η αντίδραση από όλες τις πλευρές. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τα «όσα ανέφερε σήμερα ο Περικλής Κοροβέσης για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές του απόψεις που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Από τη πλευρά του, ο Λ. Κύρκος αρκέστηκε σε μια λακωνική δήλωση θέλοντας να απαξιώσει τη δήλωση του Π. Κοροβέση. «Άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι», είπε.

Το ΚΚΕ, μέσα από την ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «αλλοπρόσαλλες» και «συκοφαντικές» τις δηλώσεις του κ. Κοροβέση, τον οποίο κατηγορεί ότι οδηγείται από «εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις και την γνωστή εμπάθεια του για το ΚΚΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ εν όψει της συνεδρίασης της Κ.Ο. για τις δηλώσεις Κοροβέση

Υπέρ του Α. Τσίπρα τάσσεται ο Φ. Κουβέλης

«ΚΚΕ και ΣΥΝ έχουν πάρει χρήματα από Siemens και δεν αντέδρασαν»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails