Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ευρώπη: Η Ελλάδα δεν μας ζήτησε ακτοφυλακή


"Αδειάζει" Προκόπη και Ντόρα...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης», δηλώνει ο αρμόδιος επίτροπος Ζακ Μπαρό ο οποίος, μάλιστα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.



Αποκαλύπτει, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε το θέμα δημιουργίας ακτοφυλακής (πέραν της υφιστάμενης Frontex) υπό την ομπρέλα της Ε.Ε. η οποία θα περιπολεί στα θαλάσσια σύνορα των χωρών του Νότου.

«Η Ελλάδα δεν έχει θέσει επισήμως το θέμα. Για τη δημιουργία ακτοφυλακής που θα υποστηρίζεται από την Ε.Ε., υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία: Πρώτα πρέπει να προταθεί από μια χώρα-μέλος σε συμβούλιο κορυφής και να υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Μετά, δίνεται η εντολή στην αρμόδια επιτροπή να προχωρήσει σε εφαρμογή της απόφασης. Η δημιουργία της ακτοφυλακής με βρίσκει σύμφωνο. Η πρώτη κίνηση, όμως, ανήκει στην Ελλάδα».
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ότι η Επιτροπή έχει λάβει την πρόσφατη επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού και θα τη συμπεριλάβει στην ατζέντα της συνόδου κορυφής που οργανώνεται την άλλη εβδομάδα.

Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια, αναφέρει:

«Η Ελλάδα υφίσταται τη μεγαλύτερη πίεση. Τα πρόσφατα επεισόδια με έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ και κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη να πιέσουμε ώστε και άλλες χώρες να επωμιστούν τις ευθύνες τόσο στην επανεγκατάσταση όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Με την επιστολή του, ο έλληνας πρωθυπουργός θέτει επί τάπητος ένα σοβαρότατο θέμα. Από την πλευρά μας ήδη προωθήσαμε το αίτημα να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συνόδου κορυφής. Ηδη το Κόρεπερ (επιτροπή εξέτασης) έχει ετοιμάσει το πρώτο προσχέδιο απόφασης».


Για την Τουρκία, τέλος, ο επίτροπος θεωρεί ότι είναι μια από τις χώρες «που πρέπει να πιεστεί από την Ε.Ε. να εφαρμόσει τις συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί.

Ηδη η Τουρκία λαμβάνει σημαντική χρηματική βοήθεια από την Ευρώπη για να απορροφήσει συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών στα εδάφη της, κάτι όμως που δεν εφαρμόζει στην πράξη. Εδώ, πάντως, πρέπει να διαχωρίσω τη λαθρομετανάστευση από το πολιτικό άσυλο. Το τελευταίο πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστό από τις χώρες-μέλη».

Πηγή:http://kostasxan.blogspot.com/2009/06/blog-post_3377.html

2 σχόλια:

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΝΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΟΥ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΗΤΟΙ ΤΩΝ: 1) ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. 666 ΜΟΓΓΟΛΟΥ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥ KARA- ZAFFERI. ΚΤΛ. ΚΤΛ. ΚΤΛ


Β΄ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/07/blog-post_9233.html

bloggertips.gr είπε...

καλησπέρα,

σήμερα είδα για πρώτη φορά το blog σας.
το βρήκα πολύ ενδιαφέρων και έσπευσα να γίνω και αναγνώστης του.

εγώ έχω το http://www.johnpatrablog.blogspot.com/ .αν θέλετε ρίξτε του μια ματια και αν σας αρέσει γίνετε αναγνώστης του.

καλό καλοκαίρι από τον johnpatra

Related Posts with Thumbnails