Σάββατο 4 Απριλίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ <<ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ>>




«Γέμισε ο Βόλος ανάπηρους» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της είδησης, αν δεν επρόκειτο στην πραγματικότητα για ένα σκάνδαλο που «φέσωσε» το ΙΚΑ με τουλάχιστον 300.000 ευρώ μόνο για το 2008, ενώ εκτιμάται ότι ίσως το ποσό να φτάσει το 1,5 εκατ. ευρώ.







Υπάλληλοι του Ιδρύματος έκλεψαν μπλοκ συνταγογράφησης ορθοπαιδικών υλικών, πλαστογράφησαν σφραγίδες γνωστών ορθοπαιδικών του Βόλου και με αυτές «προμηθεύονταν» στα χαρτιά αναπηρικά αμαξίδια, ειδικά γιλέκα, νάρθηκες και άλλα είδη από συγκεκριμένο κατάστημα της πόλης, εισπράττοντας το αντίτιμο από το ΙΚΑ.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι γνώριζε για την πλαστότητα των συνταγών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για παρόμοια υπόθεση πλαστογράφησης σφραγίδας γνωστού γιατρού.

Η έρευνα συνεχίζεται και μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι τουλάχιστον 100 άτομα, όλα αρτιμελή και χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, έχουν προμηθευτεί αναπηρικά αμαξίδια κι άλλα είδη, κάτι που φυσικά ουδέποτε συνέβη.

Στο σκάνδαλο εμπλέκονται υπάλληλοι του ΙΚΑ κι άλλα άτομα, ενώ χθες αναμένονταν στον Βόλο επιθεωρητές του Ιδρύματος από την Αθήνα, καθώς η υπόθεση είναι σε γνώση της διοίκησης από τον περασμένο Νοέμβριο.

«Μοιάζει λες κι όλοι οι ανάπηροι της χώρας ξαφνικά κατοικοεδρεύουν στη Μαγνησία», σχολίασε ανώτερο στέλεχος του ΙΚΑ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ <<ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ>>-ΕΘΝΟΣ

ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails